Perstorps kommunvapen
Om du behöver komma in kontakt med oss så hittar du all information här

MENY

Få mer information om vår självservice & blanketter

Digitala tjänster
& Blanketter

Här kan du lämna din dina synpunkter eller felanmäla

Synpunkter
& Felanmälan

Få hjälp med att få igång vår funktion för att lyssna på webben

Lyssna

Om du behöver komma i kontakt med oss hittar du all information här

Kontakta oss

Till Perstorps startsida

Nytt år och nya avgifter för vatten och avlopp - det här gäller

Kommunfullmäktige beslutade på oktobersammanträdet om VA-taxan för 2024 som innebär att avgifterna för vatten och avlopp i Perstorps kommun höjs från den 1 januari 2024 .
Nu har den första fakturan med ny VA-taxa nått de NSVA-kunder som har månadsfaktura.

Bildcollage med två bilder där den ena visar vatten som hälls i ett vattenglas och den andra visar en toalett som spolas. I bildens nederkant ses även logotypen för NSVA.

Taxan för vatten och avlopp i Perstorp är höjd från och med 1 januari 2024 efter beslut i kommunfullmäktige. Höjningarna beror på ett stort investeringsbehov och ökade driftkostnader. Läs mer om vad höjningen innebär och beror på eller klicka på bilden för att komma direkt till NSVA:s webbplats med frågor och svar om taxorna för 2024.

Höjningarna beror på ett stort investeringsbehov och ökade driftkostnader. Driftkostnaderna har ökat på grund av stigande energipriser, höga räntor och ökade kostnader för material och råvaror.

- Vi behöver också anpassa oss för att kunna möta nya tuffare miljökrav och klimatförändringar som längre torka och häftigare skyfall, förklarar NSVA höjningen.

Höjningen innebär 233 kronor per månad för en vanlig villa och 213 kronor för ett flerfamiljshus.

Det innebär att månadskostnaden nästa år blir 956 kronor för en vanlig villa och 877 kronor för flerfamiljshus vid en genomsnittlig förbrukning.


Lär dig mer - se informationsfilmer

Senast uppdaterad: