Perstorps kommunvapen
Om du behöver komma in kontakt med oss så hittar du all information här

MENY

Få mer information om vår självservice & blanketter

Digitala tjänster
& Blanketter

Här kan du lämna din dina synpunkter eller felanmäla

Synpunkter
& Felanmälan

Få hjälp med att få igång vår funktion för att lyssna på webben

Lyssna

Om du behöver komma i kontakt med oss hittar du all information här

Kontakta oss

Till Perstorps startsida

Nytt bidrag för energieffektivisering i småhus

Bor du i ett hus som värms av direktverkande el, elpanna eller gas? Då finns ett bidrag för energieffektivisering att söka.

Bildcollage hand som vrider på radiator och intill det en illustrerad bild på energideklaration i hus.

Du som äger och bor i ett småhus som värms upp med el eller gas kan från och med den 3 juli 2023 ansöka om att få bidrag för att genomföra vissa energieffektiviserande åtgärder. Läs mer på antingen Boverkets, Länsstyrelsens eller Energirådgivarna i syds webbplatser.

Från den 3 juli 2023 kan du som äger och bor i ett småhus som värms upp med el eller gas söka bidrag för energieffektivisering

Du kan få bidrag för materialkostnader för vissa åtgärder på värmesystemet. Du kan även få bidrag för klimatskärmsåtgärder under förutsättning att du fått bidrag till värmesystemsåtgärder efter den 8 november 2022 avseende samma småhus.

Du kan få bidrag för installation av ett vattenburet eller luftburet värmedistributionssystem samt för anslutning till fjärrvärmenät, installation av värmepump eller biobränslepanna. Exempel på klimatskärmsåtgärder är tilläggsisolering av vind och byte av fönster och dörrar.

 

Hur mycket bidrag kan jag få?

Du kan högst få 50 procent av bidragsberättigade kostnaderna, dock högst 30 000 kronor för värmesystemsåtgärder och högst 30 000 kronor för klimatskärmsåtgärder. Bidraget kan kombineras med ROT-avdraget, eftersom detta bidrag enbart lämnas för materialkostnader.

Ansökan görs via Boverkets e-tjänst Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster., men det är länsstyrelsen som handlägger ansökningarna och beslutar om bidrag.

Har du frågor om stödet?
Kontakta din kommunala energi- och klimatrådgivare via e-post: energiradgivning@smfo.se eller telefon: 0435-78 24 95.

Läs mer:

Senast uppdaterad: