Perstorps kommunvapen
Om du behöver komma in kontakt med oss så hittar du all information här

MENY

Få mer information om vår självservice & blanketter

Självservice & Blanketter

Här kan du lämna din dina synpunkter eller felanmäla

Synpunkter & Felanmälan

Få hjälp med att få igång vår funktion för att lyssna på webben

Lyssna

Om du behöver komma i kontakt med oss hittar du all information här

Kontakta oss

Till Perstorps startsida

Perstorp ett föredöme -
prisas för krav i upphandling

Stefan Lindberg, regionchef Ragn Sells syd, Alexander Hovander t.f teknisk chef Perstorps kommun och Pär Larshans, hållbarhetschef Ragn Sells

Perstorp är en av få kommuner som i sina inköpskriterier prioriterar återvunna flöden. Det konstaterar miljö- och återvinningsföretaget Ragn Sells som utnämnt Perstorp till en ”Cirkulär förelöpare” 2019

Området återvunna flöden ingår i arbetet med Regeringens och EU:s klimat – och energipolitik som bland annat utgår från målet att 20 procent av EU:s energikonsumtion ska komma från förnybara källor år 2020.

- Vi i Perstorp har som krav i våra upphandlingar att material ska vara återvunnet. Till exempel pennor, papper och asfalt. Vi tycker det är viktigt med en cirkulär ekonomi, berättar Alexander Hovander, t.f teknisk chef som tillsammans med övriga som hanterar upphandlingar inom tekniska kontoret prioriterar klimat och miljö högt.

- Vi är ett bra team.

Arbetet har nu resulterat i utmärkelsen ”Cirkulär fortlöpare 2019”. En utmärkelse som miljö- och återvinningsföretaget Ragn Sells står bakom och som delas ut till kommuner de anser prioritera återvunna flöden. Just kraven på återvunnen asfalt var exempelvis något som noterades extra av företagets representanter.

- Att jobba med våra resurser är något vi måste ha fokus på. Och där ingår möjligheten att använda material om och om igen. Därför är det mycket intressant att se att Perstorp har det som krav när det gäller asfalten, säger hållbarhetschef Pär Larshans som även sitter med som fristående expert i regeringens delegation för cirkulär ekonomi.

Tillsammans med Stefan Lindberg, regionchef för Ragn Sells Syd, besökte Pär Perstorps kommun på torsdagen för att dela ut utmärkelsen och prata om kommunens tankar kring upphandling och återvinning.

- Vi tycker det är trevligt att som företag få komma ut till kommuner och ge beröm istället för att skälla, säger Pär Larshans.

2018 belönades Uppsala, Borlänge och Upplands-Bro för sitt arbete. 2019 är alltså Perstorp första kommun att prisas.

- Riktigt roligt att uppmärksammas. Det sporrar, säger Alexander Hovander.

Senast uppdaterad: