Perstorps kommunvapen
Om du behöver komma in kontakt med oss så hittar du all information här

MENY

Få mer information om vår självservice & blanketter

Självservice & Blanketter

Här kan du lämna din dina synpunkter eller felanmäla

Synpunkter & Felanmälan

Få hjälp med att få igång vår funktion för att lyssna på webben

Lyssna

Om du behöver komma i kontakt med oss hittar du all information här

Kontakta oss

Till Perstorps startsida

Tänk på va-abonnemanget

Fyll i beskrivning av bilden

Mycket i vårt samhälle går numera på automatik.
Men inte allt.
Till exempel krävs alltid en skriftlig uppsägning av va-abonnemang i samband med ägarbyte.

Perstorps kommun vill därför göra alla som är på gång att göra eller har gjort en fastighetsaffär uppmärksam på att det alltid är den tidigare ägaren som måste säga upp va-abonnemanget. Det görs enklast via den blankett som finns att hämta här Pdf, 51 kB. eller under rubriken blanketter i vänstermenyn under kommun&politik .
- Både den gamla och den nya ägaren ska underteckna blanketten som sedan skickas in eller lämnas in till oss, säger Eva-Lena Andréasson som tillsammans med Anette Falkbjer i kommunens reception hanterar va-ärenden.
- Bara för att det sker ett ägarbyte på en fastighet sker inte uppsägningen av va-abonnemanget automatiskt. Så för allas bästa är det viktigt att vi får in en av båda parter underskriven blankett, säger Eva-Lena Andréasson.
Perstorps kommun tänker efter helgerna även ta ett samtal med verksamma mäklarfirmor för att upplysa dem om betydelsen av att va-abonnemanget undertecknas och sägs upp.

Gör så här:
Läs av vattenmätaren tillsammans med den nya abonnenten. Fyll i blanketten Pdf, 51 kB. som skall undertecknas av ER BÅDA och återsänd den snarast per post till: Perstorps kommun, 284 85 Perstorp. Det går även bra att lämna den ifyllda blanketten i kommunens reception/växel.
Frågor: Kontakta Eva-Lena Andréasson eller Anette Falkbjer på telefon 0435-391 25

Senast uppdaterad: