Till startsidan
Självservice & blanketter

Självservice & Blanketter

Synpunkter & felanmälan

Synpunkter & Felanmälan

Lyssna

Lyssna

Kontakta oss

Kontakta oss

Till Perstorps startsida

Välkommen uppmärksamma Naturvårdens dag

Sista helgen i augusti är det Naturvårdens dag i Sverige som syftar till att lyfta fram landets naturvärden. I Perstorps kommun uppmärksammas dagen söndag den 30 augusti då färbättringarna av naturvärdena kring Ybbarpssjön visas upp i samband med en mindre invigning med kringaktiviteter.

Ny brygga, grillplats och anpassad väg för funktionshindrade. Halvön Ybbarpssjön, Kärrvägen

Naturvårdens Dag firas sista helgen i augusti. I Perstorps uppmärksammas arrangemanget via en mindre invigning med kringarrangemang söndag den 30 augusti mellan klockan 10.00-13.00. Kommunstyrelsens ordförande öppningstalar och det finns möjlighet att meta, gå tipsrunda, och få boktips om natur och miljö. Dessutom serveras kall dryck med kaka. Klicka på bilden för att se orienteringskarta i pdf-format.

Insatser som gjorts av kommunen i samverkan med fiskevårdsföreningen i Perstorp är bland annat nya och upprustade bryggor, förbättrad grillplats, anpassning för funktionshindrade och naturvårdsinventering. Förbättringarna har gjorts möjliga genom att kommunen satsat egna medel tillsammans med ett så kallat LONA-bidrag från Naturvårdsverket via Länsstyrelsen

Välkommnen på söndag den 30 augusti mellan klockan 10.00-13.00 och upplev miljön då en en mindre invigning med kringaktiviteter arrangeras vid halvön i Ybbarpssjön, Kärrvägen. (Ladda ner orienteringskarta över området i pdf-format här)PDF

Programpunkter i korthet:

  • Kommunstyrelsens ordförande Torgny Lindau öppningstalar klockan 10.30
  • Meta med Fiskevårdsföreningen
  • Tipsrunda med Naturskyddsföreningen
  • Boktips på tema natur och kultur av biblioteket
  • Det bjuds på kall dryck och kaka

Notera att det är begränsat med parkeringsmöjligheter för bil varför vi vädjar om att besökare tar sig till området med cykel eller till fots.

Arrangemanget genomförs på ett säkert sätt så att eventuell smittspridning av Covid 19 undviks. Kommunen förutsätter att alla som planerar besök eller deltagande följer folkhälsomyndighetens rekommendationer och krav.

Fakta: LONA-bidraget
Den lokala naturvårdssatsningen (LONA) är ett bidrag som ska stimulera kommuners och ideella föreningars långsiktiga naturvårdsengagemang. Via LONA finns möjlighet att få upp till 50 procent i bidrag för att genomföra projekt till nytta för naturvård, friluftsliv och folkhälsa. Det är endast kommuner som kan söka bidraget, men projekt kan även initieras och drivas av lokala initiativtagare.
Mer information på Naturvårdsverkets webbplatslänk till annan webbplats

PERSTORP.SE

PERSTORP.SE

PERSTORPS KOMMUN

Besöksadress

Hantverkaregatan 9D

284 31 Perstorp

Hitta hit


Organisationsnummer:

212000-0910

Kontakta kommunen

Perstorps Kommun

284 85 Perstorp


Telefon: 0435-390 00

Skicka e-post


Öppettider Kundtjänst

Måndag-torsdag: 10:00-12:00, 13:30-15:30

Fredagar: 10:00-12:00, 13:30-15:00


FÖLJ oss här

Facebook
Twitter
Instagram