Till Perstorps startsida
Få mer information om vår självservice & blanketter

Självservice & Blanketter

Här kan du lämna din dina synpunkter eller felanmäla

Synpunkter & Felanmälan

Få hjälp med att få igång vår funktion för att lyssna på webben

Lyssna

Om du behöver komma i kontakt med oss hittar du all information här

Kontakta oss

Perstorps kommun och Telia inleder samarbete - fiberutbyggnad snabbas på

Fyll i beskrivning av bilden

Telia och Perstorp har den 21 september tecknat ett samverkansavtal för att snabba på fiberutbyggnaden i Perstorp. I ett första steg erbjuds hela landsbygden öppen fiber via Telias landsbygdsspecialist Zitius.

De senaste veckorna har Perstorps kommun fört dialog med flertalet marknadsaktörer om utbyggnaden av fiber på Perstorps landsbygd. Dialogen resulterade i ett samverkansavtal med Telia.


Avtalet innebär att Perstorp arbetar tillsammans med Telia för att nå kommunens bredbandsmål om att 95 procent av kommuninvånarna ska ha tillgång till bredband på minst 100 Mbit/s senast år 2020. Som ett första steg erbjuder Telias dotterbolag Zitius 100% av alla fastigheter möjlighet till fiber under hösten 2017. Med alla fastigheter menas fastboende, fritidshus och företag.

- Vi är väldigt glada över samarbetet med Telia och Zitius. Digitaliseringen innebär otroliga möjligheter för Perstorp och med snabb uppkoppling via fiber får invånarna, företagen och kommunen rätt förutsättningar att växa, säger kommunstyrelsens ordförande Ronny Nilsson (S).

Priset har fastställts till 19 900 kr per fastighet och erbjudandet gäller fram till och med sista november i år. Därefter bygger Telia ut det öppna nätet baserat på efterfrågan. Att nätet är öppet innebär att flera tjänsteleverantörer kan hyra in sig på lika villkor.

- Tillgången till snabb och stabil uppkoppling blir allt mer av en förutsättning för att kunna arbeta, leva och bo, oavsett var man bor i landet. Med fiber så är Perstorp redo att hantera dagens och morgondagens behov av hastighet och kapacitet, säger Linda Hernström, chef Telia Fiber.

Zitius är en del av Telia och erbjuder precis som Telia Öppen Fiber en mängd olika tjänsteleverantörer för både bredband, telefoni och tv. Företag och hushåll kan redan idag hitta mer information om erbjudandet och anmäla intresse på www.fibertillalla.se Länk till annan webbplats..

Informationsmöten sker 11 och 12 oktober i matsalen på Oderljunga skola och i Centralskolans aula.


Frågor?
Kontakta Bredbandssamordnare Ida del Olmo
Tel: 0435-39158
E-post: ida.del-olmo@perstorp.se

Senast uppdaterad: