Till startsidan
Självservice & blanketter

Självservice & Blanketter

Synpunkter & felanmälan

Synpunkter & Felanmälan

Lyssna

Lyssna

Kontakta oss

Kontakta oss

Till Perstorps startsida

Fullmäktiges ordförande med hälsning
på nationaldagen

Den rådande situationen med coronaviruset - covid-19 förde med sig att det traditionella Nationaldagsfirandet på hembygdsgården ställdes in.
Kommunfullmäktiges ordförande Håkan Abrahamsson, som brukar leda besökarna genom arrangemangets olika hållpunkter, vill ändå skicka en hälsning till alla Perstorpsbor denna dag.

Kommunfullmäktiges ordförande Håkan Abrahamsson (M) med hälsning till Perstorpsborna på nationaldagen.

I ett anförande som finns att lyssna till i spelaren nedan eller via kommunens Facebooksidalänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster nämner Håkan bland annat betydelsen av att agera ansvarsfullt och osjälviskt och att vi håller ihop och hjälper varandra. Dessutom puffar han för allt det fina som finns att uppleva på nära håll i vår kommun. "Gå ut och upplev vårt fantastiska land i Perstorp. Njut av våra vackra omgivningar, natur som hänför och ger upplevelser väl värda att minnas en dag när farsoten väl har släppt sitt grepp", säger han.

Anförandet finns även att läsa i sin helhet nedan:

Kära Perstorpsbor!

Vi firar idag en nations självständighet. Vi firar Gustav Vasas val till kung 1523 och regeringsformen från 1809. Vi firar vår självständighet, våra rättigheter och våra skyldigheter. Vi firar att vi har lika värde, lika rätt att göra oss hörda, att delta i fria val, att kritisera makten. Vi firar att vi lever i en demokrati.

Tider som dessa dock, har föranlett Perstorps kommun att ställa in det traditionella nationaldagsfirandet. Covid-19 har Sverige och världen i sitt grepp. Så även Perstorp. Gator och torg har i vårt land under lång tid varit nästintill tomma. Pandemin slår också hårt mot företag och jobb och den svenska ekonomin, ja, mot hela det svenska samhället. Många är oroliga för sin hälsa, för sina anhöriga, för sin försörjning och i vissa delar sin framtid helt enkelt. Allvaret ska inte förringas, men det finns goda skäl till att känna hopp.

Vi måste hålla ut och fortsätta att agera ansvarsfullt och osjälviskt. Den skyldigheten har vi alla i vårt land. Var och en av oss. Hela tiden.

Nu är det än viktigare att göra allt vad vi kan för att hålla ihop och hjälpa varandra. När vi gör det ska vi samtidigt leva och uppleva. Vi ska fortsätta att fira och skratta och skapa fina stunder med nära och kära, stunder väl värda att minnas under en tid då vårt samhälle hade det svårt. Gå ut och upplev vårt fantastiska land i Perstorp. Njut av våra vackra omgivningar, natur som hänför och ger upplevelser väl värda att minnas en dag när farsoten väl har släppt sitt grepp.

Perstorps kommun vill tillsammans med er, kära Perstorpsbor, utbringa ett fyrfaldigt leve för Sverige!

Leve Sverige, hipp hipp hurra, hurra, hurra, hurra!


PERSTORP.SE

PERSTORP.SE

PERSTORPS KOMMUN

Besöksadress

Torget 1

284 31 Perstorp

Hitta hit


Organisationsnummer:

212000-0910

Kontakta kommunen

Perstorps Kommun

284 85 Perstorp


Telefon: 0435-390 00

Skicka e-post


Öppettider Kundtjänst

Måndag-torsdag, 08.00-16.30

Fredag, 08.00-15.00


FÖLJ oss här

Facebook
Twitter
Instagram