Till Perstorps startsida
Få mer information om vår självservice & blanketter

Självservice & Blanketter

Här kan du lämna din dina synpunkter eller felanmäla

Synpunkter & Felanmälan

Få hjälp med att få igång vår funktion för att lyssna på webben

Lyssna

Om du behöver komma i kontakt med oss hittar du all information här

Kontakta oss

Ja till snabbladdningsstation - och hur ska Brukshotellet användas?

Fullmäktige

Ja till snabbladdningsstation för elbilar vid väg 21.Och ja till en fördjupad studie av framtida användning av Brukshotellet 2. Det var de två största besluten kommunfullmäktige fattade på onsdagkvällen.

Mötet föranleddes av mikrofonstrul varför ledamöterna och ordförande ficka genomföra mötet utan mikrofonljud. Men det påverkade inte debattlusten. Kanske tvärtom? Först efter tre timmar och tio minuter kunde ordföranden Håkan Abrahamsson förklara mötet som avslutat.

Det ärende som tog längst att besluta var det om att låta genomföra en fördjupad studie av vad fastigheten Brukshotellet 2 kan användas till. En tanke är att göra om det till kommunhus och det är det studien ska titta närmare på om det är möjligt och i så fall till vilken kostnad. Idag hyr kommunen lokalerna i det nuvarande kommunhuset. Lokalerna döms ut ur arbetsmiljösynpunkt varför något måste göras. Antingen genom hyresvärden försorg eller på annat sätt. Kommunen ska därför träffa hyresvärden för diskussion om framtiden men vill samtidigt öppna upp för nya möjligheter. Kommundirektören har fått maximalt 500 000 kronor till den fördjupade studien som ska vara klar senast till kommunfullmäktigesammanträdet i maj.

Också förslaget om att bevilja medel till en snabbladdningsstation för elbilar vid väg 21 debatterades. Uteslutande i positiva ordalag då placeringen i Perstorp nu blir den enda mellan Helsingborg-Hässleholm. En laddning (som blir avgiftsbelagd) ska ta cirka 20 minuter.

Februarisammanträdet livesändes på Facebook. Se det igen här Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

På kommunens Facebooksida Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. finns även en summering av sammanträdet signerad kommunfullmäktiges ordförande Håkan Abrahamsson.

Protokollet kan läsas här Pdf, 303.2 kB, öppnas i nytt fönster.

Kommunfullmäktige sammanträder nästa gång den 21 mars

Senast uppdaterad: