Perstorps kommunvapen
Om du behöver komma in kontakt med oss så hittar du all information här

MENY

Få mer information om vår självservice & blanketter

Självservice & Blanketter

Här kan du lämna din dina synpunkter eller felanmäla

Synpunkter & Felanmälan

Få hjälp med att få igång vår funktion för att lyssna på webben

Lyssna

Om du behöver komma i kontakt med oss hittar du all information här

Kontakta oss

Till Perstorps startsida

Skydda dig själv och någon du tycker om
mot brand – testa din brandvarnare

December och januari är de månader då det brinner mest i våra bostäder. Den vanligaste brandorsaken i villa och radhus är att något i eller runt om eldstaden fattar eld. I lägenheter är den vanligaste orsaken att en påslagen platta på spisen glöms bort.

Bildcollage. December och januari är de månader då flest bränder uppkommer. Viktigt därför att ha fungerande brandvarnare. Testa den regelbundet.

December och januari är de månader då flest bränder uppkommer. Viktigt därför att ha fungerande brandvarnare. Testa den minst en gång per år. Varför inte under den årliga nordiska brandvarnardagen som infaller 1 december?

En annan vanlig brandorsak är bortglömda levande ljus. Under ett år startar levande ljus i genomsnitt 200 bränder varav 100 av dessa inträffar i just december och januari.

Så se till att ha fungerande brandvarnare i bostaden.

Ett enkelt sätt att se om brandvarnaren fungerar är att trycka på testknappen. Ett lika enkelt sätt är också att minst en gång per år, varför inte den 1 december som är den årliga nordiska brandvarnardagen, byta batteri.


Dessutom finns en sms-tjänst som hjälper till att påminna om att testa brandvarnaren. Gå in på www.aktivmotbrand.msb.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. och skriv ditt eget eller någon annans mobilnummer. Då får mottagaren en påminnelse om att testa brandvarnaren via sms.

Andra bra redskap att ha i bostaden i händelse av brand är pulversläckare, brandfilt och spisvakt. Dessutom är kunskap ytterst värdefullt om hur du, eller dina nära och kära, både kan förebygga och själv hantera en mindre brand.

Mer information:

Tips: se även julfilmen "Låt inte julen gå upp i rök" via spelaren nedan:

Senast uppdaterad:

Till toppen