Till Perstorps startsida
Få mer information om vår självservice & blanketter

Självservice & Blanketter

Här kan du lämna din dina synpunkter eller felanmäla

Synpunkter & Felanmälan

Få hjälp med att få igång vår funktion för att lyssna på webben

Lyssna

Om du behöver komma i kontakt med oss hittar du all information här

Kontakta oss

Vatten och avlopp – NSVA tar över driften

Från 1 januari ingår Perstorp i Nordvästra Skånes vatten och avlopp (NSVA). Det innebär att driften övergår till NSVA medan Perstorp även i fortsättningen äger va-ledningar och sköter fakturering.

Från och med 1 januari ingår Perstorp i Nordvästra Skånes Vatten, NSVA.

Från 1 januari ingår Perstorp i Nordvästra Skånes vatten och avlopp (NSVA) tillsammans med Bjuv, Båstad, Helsingborg, Landskrona, Svalöv och Åstorp.

NSVA ansvarar för VA-verksamheten i kommunerna Bjuv, Båstad, Helsingborg, Landskrona, Svalöv, Åstorp och Perstorp. Vid frågor om exempelvis dricksvattnet, vad som får spolas ner i avloppet, ny- eller ombyggnation, vill anmäla en vattenläcka eller har andra frågor om vatten och avlopp – kontakta NSVA.

Kundservice (öppet vardagar mellan klockan 08:00-16:30) nås på telefon: 010-490 97 00 eller e-post: kundservice@nsva.se. För fakturafrågor gäller telefonnummer 0435-391 25 eller e-post: va@perstorp.se

Mer information om NSVA finns på webbplatsen www.nsva.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Tänk på att inom fastigheten ansvarar fastighetsägaren själv för problem som uppstår. Ta kontakt med rörmokare eller spolfirma för åtgärd. Bor du i hyresfastighet, kontakta fastighetsskötaren.

Vid brådskande fel på det kommunala vatten- och avloppsnätet ska NSVA vara på plats inom en timme efter att felet är anmält.

Är din felanmälan av ej brådskande karaktär, går det bra att skicka e-post till: kundservice@nsva.se

Webbplatsen www.nsva.se uppdateras dygnet runt med aktuell information om vattenläckor, VA-arbeten och andra driftstörningar. Det rekommenderas att kontrollera om felet redan är känt genom att besöka webbsidan med driftinformation. Om felet inte finns där, kontakta i så fall NSVA via telefon eller e-post.

Nedan avgifter för vatten och avlopp (exkl. moms) från och med den 1 januari 2020 (enligt beslut av Perstorps kommunfullmäktige 27 november 2019).

Avgiften höjs totalt med 14,5 %, vilket innebär en ökning med 600 kronor (50 kronor/månad) för ett hushåll som har en årlig förbrukning på 150 m3.

  • vatten 7,10 kronor/m3 (ökning med 0,90 kr/m3)
  • avlopp 18,50 kronor/m3 (ökning med 2,30 kr)
  • Lika med summa 25,60 kronor/m3 (ökning med 3,20 kr/m3)

Fast avgift per lägenhet, flerbostadshus:

  • vatten 407 kronor/tariffenhet / år (ökning med 52 kr/tariffenhet/år)
  • avlopp 822 kronor/tariffenhet / år (ökning med 104 kr kr/tariffenhet/år)
  • Lika med summa 1 229 kronor/tariffenhet / år (ökning med 156 kr/tariffenhet/år)

Fast avgift övriga:

  • vatten 575 kronor/tariffenhet / år (ökning med 73 kr/tariffenhet/år)
  • avlopp 1 164 kronor/tariffenhet / år (ökning med 147 kr/tariffenhet/år)
  • Lika med summa 1 739 kronor/tariffenhet / år (ökning med 220 kr/tariffenhet/år)


- Från Perstorps kommuns sida är vi väldigt glada över att ha välkomnats till NSVA. Vi tillhör nu en stor driftsorganisation med mycket stor och hög kompetens som ser till att våra invånare har vattenleverans med kvalitet idag och för lång tid framöver. De stora vinnarna med vårt inträde i NSVA är Perstorps invånare, säger kommunalråd Torgny Lindau (PF).


Senast uppdaterad: