Perstorps kommunvapen
Om du behöver komma in kontakt med oss så hittar du all information här

MENY

Få mer information om vår självservice & blanketter

Självservice & Blanketter

Här kan du lämna din dina synpunkter eller felanmäla

Synpunkter & Felanmälan

Få hjälp med att få igång vår funktion för att lyssna på webben

Lyssna

Om du behöver komma i kontakt med oss hittar du all information här

Kontakta oss

Till Perstorps startsida

Bruksvägen öppen för trafik - Gustavsborgsvägen stängs

30 april 2021 var dagen då Bruksvägen åter öppnades för trafik efter att ha varit avstängd på grund av reparation/byte av vägtrumma.
- Det känns bra. Stort tack till alla inblandade för att vi tillsammans gjort det här möjligt, säger Linus Åhlén, enhetschef på Tekniska kontoret.
Nu är det dags att ta sig an bron på Gustavsborgsvägen.

Bruksvägen åter öppen för trafik efter att en vägtrumma bytts ut. Först över var en tankbil från Perstorps Industripark.

Bruksvägen är åter öppen för trafik efter att en vägtrumma bytts ut. Arbetet krävde bland annat djup schaktning och förbipumpning av Ybbarpsån. Först över den klara sträckan var en tankbil från Perstorps Industripark.

Första fordon som på riktigt passerade på nylagda Bruksvägen var en tankbil från Perstorps Industripark på väg till incheckningen.
Ybbarpsån rinner nu fint igenom den totalt 40 meter långa vägtrumman och förser Perstorps Industripark med processvatten.

Vägbädden är återuppbyggd och vägbanan asfalterad. Kvarstår gör asfaltering av trottoar men ett stort arbete är trots allt i mål i och med att trafiken återigen rullar på sträckan.

- Tillsammans med entreprenörer och övriga som ställt upp har det här blivit bra. Det är nästan som man glömt själva tragedin i sig när det upptäcktes att vägtrumman behövdes bytas ut. Men som man brukar säga inget ont som inte har något gott med sig: kommunen och Industriparken har till exempel kommit varandra ännu närmare och vi har dragit värdefulla lärdomar för framtiden, säger Linus Åhlén, enhetschef på Tekniska kontoret.


På måndag den 3 maj påbörjar arbetet med att lägga i en ny vägtrumma (är drygt 30 meter lång och av samma konstruktion som den på Bruksvägen) på Gustavsborgsvägen. Det innebär att vägen från och med måndag morgon stängs av och trafiken leds istället om via Bruksvägen.

Den provisoriska bron som ligger över Ybbarpsån ska monteras ner av Trafikverkets beredskapsresurs. Nu tar nästa etapp i projekt "Broras Perstorp" Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. som påbörjades den 21 januari vid.

- Jag skulle säga att vi gjort det riktigt stora och svåra arbetet nu. Bruksvägen var en stor schaktning inklusive förbipumpning av Ybbarpsån. Att lägga i vägtrumman på Gustavsborgsvägen görs på liknande sätt men med det stora skillnaden att ån inte behöver pumpas förbi. Istället görs en schaktning så ån kan fortsätta rinna naturligt. Förhoppningen är att arbetet ska gå från a till b utan några problem och att trafik återigen kan rulla under senare delen i juni. Planen är satt till vecka 24-25 .

I och med att Gustavborgsvägen nu står på tur att åtgärdas påverkas trafikflödet ånyo på sträckan.

Vägen stängs av från måndag morgon (3 maj) efter Bruksvägen i riktning mot Perstorp och efter Ybbarps IP i riktning mot Färingtofta. All trafik går därmed via Bruksvägen.

- Hela trafiksituationen förbättras nu då Bruksvägen är öppen. Den tunga trafiken till Industriparken som fram tills nu fått gå in och på väg 21 vid Ättiksflaskan försvinner till exempel.


Karta över avstängningar och trafikflöde från och med 3 maj:

Karta med markerade avstängningar från och med 3 maj 2021

Måndag den 3 maj påbörjas arbetet med att lägga i en ny vägtrumma på Gustavsborgsvägen där Ybparpsån rinner förbi. Det innebär att vägen stängs av efter infarten till Ybbarps IP i riktning mot Färingtofta och efter Bruksvägen i riktning mot Perstorp. Följ orange markering.

Senast uppdaterad: