Perstorps kommunvapen
Om du behöver komma in kontakt med oss så hittar du all information här

MENY

Få mer information om vår självservice & blanketter

Digitala tjänster
& Blanketter

Här kan du lämna din dina synpunkter eller felanmäla

Synpunkter
& Felanmälan

Få hjälp med att få igång vår funktion för att lyssna på webben

Lyssna

Om du behöver komma i kontakt med oss hittar du all information här

Kontakta oss

Till Perstorps startsida

Dags för återflytt till Centrumhuset

Efter drygt två års renovering är det åter dags för kommunens verksamheter att flytta tillbaka till centrum och Centrumhuset.
På torsdagen gick de första flyttlassen av många.
Återflytten sker i omgångar och samtliga förvaltningar är inte på plats förrän i mitten av januari.

Bildcollage med Centrumhuset och flyttkartonger

I etapper sker återflytt av kommunens verksamheter till Centrumhuset. På torsdagen den 8 december gick flyttlassen från Ugglehemmet. I mitten av januari beräknas samtliga förvaltningar och personal vara på plats.

Renoveringen av kommunhusfastigheten Poppeln 13 som benämns Centrumhuset påbörjades i december 2020. Målsättningen var att inflyttning skulle kunna ske lagom till årsskiftet 2022/23 vilket så sker.

Hela projektet omfattar cirka 9000 kvadratmeter yta fördelat på källare, markplan och ett plan 2. Plan 2, cirka tusen kvadratmeter, är enbart kontorsutrymmen för kommunens personal. Ambitionen med hela projektet har varit att skapa ett Centrumhus tillgängligt för Perstorpsborna och allmänhet. Perstorp Näringslivs AB äger fastigheten där Skanska varit huvudentreprenör.

Först att flytta in i fastigheten var Kundtjänst med halva sin styrka som testar av miljö och funktioner innan övriga ansluter och allmänhet kan hälsas välkommen ini den öppna och fina lokalen i markplan med entré mot torget.
Därefter följde på torsdagen ekonomi och kommunledning som flyttade ut från de provisoriska lokalerna på Ugglehemmet där man huserat under evakueringen.
Planlösningen i fastigheten är något förändrad och fler kontorsutrymmen har skapats. En svartgrå heltäckningsmatta är lagd på hela plan två och samtliga dörr är mörkt bruna vilket skapar en helhetskänsla.
Ett flertal mötesrum och så kallade "co-working" spaces (ytor där det spontant går att arbete oberoende av kontor) finns också. Stora fönsterpartier släpper in mycket ljus och i den tidigare sessionssalen är det numera plats för personalens kök och matsal.

Hela plan två är ämnad för personal medan entréplanet med ingång Kundtjänst är till för allmänhet och besökare. Där finns toaletter, mötesrum och även den nya sessionssalen där den ena väggen pryds av en fototapet av en fresk målad av Kaj Siesjö som i original satt i en fastighet på Allégatan som revs för att ge plats åt bostäder.

Före jul flyttar även kultur- och fritidsförvaltningen och överförmyndarverksamheten tillbaka till Centrumhuset. I januariflyttar sedan plan- och byggförvaltningen samt socialförvaltningen.

En allmän visning och invigning av fastigheten är planerad till söndag den 18 december mellan klockan 11-14 och på måndag den 19 december med start 07:30 arrangeras en företagarfrukost. Onsdag den 21 december håller dessutom kommunfullmäktige sitt första sammanträde i den nya sessionssalen. Mötet börjar klockan 16:00 och har budgeten som huvudärende på agendan.

Se bildspel från inflyttning:

Senast uppdaterad: