Perstorps kommunvapen
Om du behöver komma in kontakt med oss så hittar du all information här

MENY

Få mer information om vår självservice & blanketter

Digitala tjänster
& Blanketter

Här kan du lämna din dina synpunkter eller felanmäla

Synpunkter
& Felanmälan

Få hjälp med att få igång vår funktion för att lyssna på webben

Lyssna

Om du behöver komma i kontakt med oss hittar du all information här

Kontakta oss

Till Perstorps startsida

EU-val 2024 - så röstar du i Perstorps kommun

Den 9 juni 2024 är det val till Europaparlamentet. Du kan antingen rösta då eller via förtidsröstning som anordnas på Perstorps bibliotek varje dag mellan 22 maj till 8 juni.

Bildcolage med två bilder där den första visar en blå affisch med gula stjärnor vilket ska illusterar att det är EU val. Men vid text står skrivet att det är val den 9 juni-Bilden brevid visar valkuvert.

Den 9 juni är det val till Europarlamentet. Du kan förstidsrösta 22 maj-8 juni och på valdagen den 9 juni. Klicka på bilden för att läsa mer om hur du röstar i Perstorps kommun.

Tider för förtidsröstning är måndag-fredag klockan 10-18, lördag och söndag 10-13, samt 5 och 6 juni 10-13.

Vid förtidsröstning måste du ha med dig både legitimation och ditt röstkort – om du tappat bort ditt röstkort kan du få ett dubblettröstkort på biblioteket.

Rösta på valdagen den 9 juni klockan 08.00 – 21.00

För röstande som bor i valdistrikt Södra, Västra, Östra och Centrum och Norra är Ugglehallen vallokal. För röstande som bor i valdistrikt Oderljunga är matsalen i Oderljunga skola vallokal.

Vilket valdistrikt du tillhör står angivet på ditt röstkort.

Efter klockan 21.00 är du välkommen att närvara när valdistrikten räknar de inkomna rösterna.

Om du är folkbokförd i en annan kommun men befinner dig i Perstorp på valdagen kan även du rösta vid valnämndens förtidsröstning i Ugglehallen. Din röst transporteras sedan till den kommun där du är folkbokförd och räknas där vid den preliminära räkningen på onsdagen.


Läs mer om EU-valet och vad som gäller röstning i Perstorp via länken www.perstorp.se/EUval24 Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Senast uppdaterad: