Perstorps kommunvapen
Om du behöver komma in kontakt med oss så hittar du all information här

MENY

Få mer information om vår självservice & blanketter

Självservice & Blanketter

Här kan du lämna din dina synpunkter eller felanmäla

Synpunkter & Felanmälan

Få hjälp med att få igång vår funktion för att lyssna på webben

Lyssna

Om du behöver komma i kontakt med oss hittar du all information här

Kontakta oss

Till Perstorps startsida

Första steget in ett Finsamförbund

Fyll i beskrivning av bilden

Perstorp har tagit ett första steg in i ett FINSAM förbund tillsammans med Ängelholm, Båstad, Klippan Örkelljunga, Arbetsförmedlingen och Försäkringskassan.

Lagen om finansiell samordning av rehabiliteringsinsatser, FINSAM, gör det möjligt för Arbetsförmedlingen, Försäkringskassan, kommun och region att samverka finansiellt inom välfärds- och rehabiliteringsområdet.

Fredagen den 6 oktober träffades inblandade samarbetspartners för en inspirationsdag i Örkelljunga. Om allt går enligt plan, träder förbundet i kraft den 1 januari 2018.

Under inspirationsdagen kunde Båstad, Klippan, Perstorp, Örkelljunga och Ängelholm mötas och träffa representanter från landstinget, Arbetsförmedlingen och Försäkringskassan.

Syftet med dagen var en förberedelse på vad arbetet i ett samordningsförbund innebär men också att möjlighet till samtal och möten. Under dagen delade även samordningsförbund från Halmstad, Laholm och Helsingborg, som redan driver samverkan enligt FINSAM-modellen, med sig av sina erfarenheter.

Samordningsförbundens uppgift är i första hand att verka för att medborgare ska få stöd och rehabilitering som ger dem möjlighet att försörja sig själva. På individnivå verkar samordningsförbundet genom att finansiera insatser som bedrivs av de samverkande parterna.

Mer information:

Samordningsförbundet Helsingborg Länk till annan webbplats.

Samordningsförbundet Halland Länk till annan webbplats.

 

Senast uppdaterad: