Perstorps kommunvapen
Om du behöver komma in kontakt med oss så hittar du all information här

MENY

Få mer information om vår självservice & blanketter

Självservice & Blanketter

Här kan du lämna din dina synpunkter eller felanmäla

Synpunkter & Felanmälan

Få hjälp med att få igång vår funktion för att lyssna på webben

Lyssna

Om du behöver komma i kontakt med oss hittar du all information här

Kontakta oss

Till Perstorps startsida


Kampanj för fiberutbyggnad på landsbygden

Under en längre tid har fiberutbyggnaden stått still i Perstorps kommun vilken främst berott på otillräcklig anslutningsgrad. Men nu börjar det röra på sig igen. Den 11 november startar IP-Only en säljkampanj som kommunen ser positivt på.

Fiberutbyggnad Perstorp. Säljkampanj pågår 11 november-8 december

Det är flera bakomliggande faktorer som har gjort att byggbeslut uteblivit. Främst är det den konkurrens som uppstod mellan IP-Only och Zitius där ingen av aktörerna fick tillräcklig anslutningsgrad.

Under våren 2019 valde Zitius att häva samtliga avtal och lämna Perstorps kommun. I samband med Zitius beslut fördjupades dialogen mellan kommunen och IP-Only med syfte att få fart på utbyggnaden.

Utifrån den dialog som förts mellan parterna har IP-Only beslutat att genomföra en säljkampanj som inleds 11 november och avslutas 8 december 2019. Kampanjen riktar sig till samtliga fastighetsägare utanför tätorten.

- Anslutningsgraden är avgörande för om fiber ska byggas på Perstorps landsbygd. Är inte anslutningsgraden tillräcklig blir det ingen fiber. Därför är det viktigt att alla som vill ha fiber tecknar avtal, säger digitaliseringssamordnare Ida del Olmo och rillägger:

- Kommunen har i dagsläget inget samverkansavtal med IP-Only men vi ser positivt på deras initiativ.

De fastighetsägare som eventuellt inte får ett erbjudande eller har frågor gällande avtal och kampanj uppmanas att ta kontakt med IP-Only: Kundservice: 0200-43 00 00, Kundforum: Kundservice@ip-only.se, Projektledare: Anton Roos Tel: 0707-950 997.


Senast uppdaterad: