Perstorps kommunvapen
Om du behöver komma in kontakt med oss så hittar du all information här

MENY

Få mer information om vår självservice & blanketter

Självservice & Blanketter

Här kan du lämna din dina synpunkter eller felanmäla

Synpunkter & Felanmälan

Få hjälp med att få igång vår funktion för att lyssna på webben

Lyssna

Om du behöver komma i kontakt med oss hittar du all information här

Kontakta oss

Till Perstorps startsida

Klart med kommundirektör – Elin första kvinnan med uppdraget

Kommunstyrelsen beslutade på sitt senaste sammanträde att Elin Ask blir kommundirektör i Perstorps kommun.
Elin har sedan januari haft uppdraget som tillförordnad kommundirektör.
- Det känns verkligen jätteroligt att jag fått det här förtroendet. Perstorp är en kommun med stor potential, säger hon.

Bildcollage med exteriör Centrumhuset Perstorp med flaggstänger framför där kommunflaggan vajar. Bilden bredvid, Perstorp nya kommundirektör Elin Ask.

Elin Ask heter Perstorps kommundirektör. Det står klart sedan kommunstyrelsens fattat beslut om att ge Elin uppdraget. Elin är därmed den första kvinnan med uppdraget.

Rekryteringen av efterträdaren till Ulf Bengtsson som valde att lämna Perstorp och istället anta uppdraget som kommundirektör i Hässleholms kommun är avslutad.
Perstorps kommundirektör heter från och med nu Elin Ask.
Elin, som är jurist i botten, kommer närmast från Helsingborgs stad.
- Som tillförordnad är man kanske lite mer inställd på att hålla skutan flytande men nu när jag fått uppdraget som kommundirektör ser jag fram mot att lära känna perstorpsborna och näringslivet bättre. Perstorp har mycket att erbjuda, inte minst i form av livskvalitet, säger Elin.

Vår kommun är dessutom bekanta trakter för Elin då hon gick på golfgymnasiet i Perstorp och bodde i lägenhet på Bäckavägen.

Vad ser du för utmaningar?
- Liksom andra kommuner är det framförallt de ekonomiska utmaningarna vi har att hantera nu och det gör vi genom att arbeta tillsammans på ett smart och effektivt sätt. Jag tror också att vi kan bli bättre på att lyfta fram potentialen i kommunen. Här kan man leva ett tryggt och gott liv med nära till allt.

Du har varit på plats i Perstorp i tre månader. Dina intryck hittills?
- Det finns ett stort engagemang och driv hos medarbetarna. Men även en nyfikenhet och vilja att utvecklas, vilket är jättepositivt. Det har också varit inspirerande att påbörja arbetet med de nya målområdena som politiken har fattat beslut om. Med dessa i ryggen kan vi verkligen göra skillnad för dem som lever och verkar i Perstorp.

Noterbart är att Elin i och med kommunstyrelsens beslut att erbjuda henne uppdraget som kommundirektör är den första kvinnan på posten.

- Det känns verkligen jätteroligt att jag fått det här förtroendet.

Vad skulle du säga att du kommer in och bidrar med?
- Min långa erfarenhet av att jobba i och med kommuner på olika nivåer och med många olika frågor. Förhoppningsvis kommer detta vara till nytta för Perstorp. Sen har jag också arbetat som egenföretagare vilket jag tror kan vara bra att ha med mig i min nya roll. Jag kommer också att bidra med engagemang, driv och positiv energi!

Lär känna Perstorps kommundirektör:

Namn: Elin Ask
Ålder: 49 (fyller 50 i sommar)
Bor: Skepparkroken utanför Ängelholm.
Familj: Sambo och två utflugna döttrar.
Intressen: Golf, padel och att promenera i skogen.

Senast uppdaterad: