Perstorps kommunvapen
Om du behöver komma in kontakt med oss så hittar du all information här

MENY

Få mer information om vår självservice & blanketter

Digitala tjänster
& Blanketter

Här kan du lämna din dina synpunkter eller felanmäla

Synpunkter
& Felanmälan

Få hjälp med att få igång vår funktion för att lyssna på webben

Lyssna

Om du behöver komma i kontakt med oss hittar du all information här

Kontakta oss

Till Perstorps startsida

Köp av fastighet klart - kommunen ny ägare
av det tidigare SiS-hemmet

Kommunen och säljaren Specialfastigheter har nu undertecknat nödvändiga dokument för att avsluta affären kring fastigheten med beteckningen Ugglan 1.

Fastigheten Ugglan 1, det tidigare Sis-hemmet ägs numera av Perstorps kommun. Kommunstyrelsens ordförande Torgny Lindau (PF) undertecknar köpekontrakt under överseende av ekonomichef Charlotte Gillsberg och Alexander Hovander, förvaltningschef för teknik och service.

Fastigheten Ugglan 1, det tidigare Sis-hemmet vid Uggledammen, ägs numera av Perstorps kommun. Kommunstyrelsens ordförande Torgny Lindau (PF) undertecknar köpekontrakt under överseende av ekonomichef Charlotte Gillsberg och Alexander Hovander, förvaltningschef för teknik och service.

Fastigheten intill Uggladammen användes som skolhem till april i år av Statens institutionsstyrelse (SiS).

Perstorps kommun köper fastigheten för att inledningsvis använda den som evakueringslokal under byggtiden för renoveringen av kommunhuset till Perstorps nya centrumhus.

Vad fastigheten ska användas till när centrumhuset står färdigt och kommunanställda återvänder till sina kontor är inte klart. Men planer finns.

- Pratar vi desitinationsutveckling till exempel så ligger den här ytterst strategiskt vad gäller Uggleområdet, säger kommunstyrelsens ordförande Torgny Lindau (PF).

- Tankar finns på att sy ihop området kring Ugglebadet där det idag finns ställplatser för camping, friluftsbad och fotbollsplaner. Planer finns även på en Padelhall i området och med köpet av den här fastigheten öppnar det flera möjligheter, säger Alexander Hovander, förvaltningschef på teknik och service.

Kostnad för fastigheten är fyra miljoner kronor.

Senast uppdaterad: