Perstorps kommunvapen
Om du behöver komma in kontakt med oss så hittar du all information här

MENY

Få mer information om vår självservice & blanketter

Självservice & Blanketter

Här kan du lämna din dina synpunkter eller felanmäla

Synpunkter & Felanmälan

Få hjälp med att få igång vår funktion för att lyssna på webben

Lyssna

Om du behöver komma i kontakt med oss hittar du all information här

Kontakta oss

Till Perstorps startsida

Många ville prata krisberedskap


Vecka 22 har Myndigheten för samhällsskydd och beredskap (MSB), tillsammans med bland andra kommunerna arrangerat Krisberedskapsveckan.

Intresset för att prata Krisberedskap var stor när räddningstjänst tillsammans med representanter från frivilligorganisationer delade ut krislådor. 

Syftet med veckan är att öka människors beredskap inför svåra påfrestningar på samhället. Under kampanjveckan har MSB också skickat ut broschyren "Om krisen eller kriget kommer till alla hushåll".

Och det tror säkerhetssamordnare Susanne Burström har haft betydelse:

- Ja, jag upplever det som att broschyren har gjort sitt till att öka intresset. Folk har faktiskt varitmycket intesserade. Ställt frågor och diskuterat. Vad ska jag ha i lådan, Var kan jag köpa det, är bara några frågor vi fått.

De krislådor som delades ut gratis hade en strykande åtgång. På lådorna står värdefulla tips som att det alltid är bra med ett par PET-flaskor med färskvatten i frysen liksom att ha ett husapotek och livsmedel som exempelvis pasta, pulversoppa och havregryn.

Du förväntas klara dig själv om strömen slås ut, kranvattnet försvinner och om det inte finns mat i butikerna.

jagklararenvecka.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. eller msb.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. finns mer informtion.

Senast uppdaterad: