Perstorps kommunvapen
Om du behöver komma in kontakt med oss så hittar du all information här

MENY

Få mer information om vår självservice & blanketter

Självservice & Blanketter

Här kan du lämna din dina synpunkter eller felanmäla

Synpunkter & Felanmälan

Få hjälp med att få igång vår funktion för att lyssna på webben

Lyssna

Om du behöver komma i kontakt med oss hittar du all information här

Kontakta oss

Till Perstorps startsida

Perstorp klar med sin etapp i Skånestafetten - slutmål Herrevads kloster

Sträcka/etapp 18 av Skånestafetten är genomförd.
Perstorp, som fick cykelpumpen av Örkelljunga vid Mulleskogen, har lämnat vidare ansvaret för stafettpinnen till Klippans Kommun som tog emot Perstorps cyklister vid Herrevadskloster.

Bildcollage med överlämning av Skånestafettens cykelpump från Perstorp till Klippan

Vid Herrevadskloster lämnades Skånestafettens stafettpinne (i form av en cykelpump) över från Perstorp till Klippan. En delegation från Perstorp cyklade med stafettpinnen de cirka 17 kilometerna för att överlämna den till kommunstyrelsens ordförande Hans-Bertil Sinclair. Klippan tar i sin tur stafetten vidare till Bjuv.

2021 kallas Friluftslivets år. Landets landshövdingar har beslutat utmana varandra genom att genomföra friluftsaktiviteter i sitt län. I Skåne har Anneli Hulthén tagit utmaningen vidare till alla 33 skånska kommuner som genomför en cykelstafett genom totalt 33 naturreservat.

Perstorps delegation bestående av två politiker, (kommunstyrelsens ordförande och kommunfullmäktiges ordförande) och fyra tjänstemän (fritidschef, kultur- och bibliotekschef, kommunsekreterare och kommunikatör) cyklade den cirka 17 kilometer långa sträckan från starten vid Ugglehallen via mestadels små asfalterade och grusbelagda vägar.

Ängar, hagar och sjöar passerades. Känslan av idyll var ständigt närvarande. Delegationen passade även på att stanna för fika vid Ruveröds kvarn och ta en bensträckare vid Nybodadammslingan. Längs den sista biten fram till målet passerades även ett antal av de massiva ekar som är karaktäristiskt för området kring klostret.

- Det var en väldigt fin sträcka via Smålanden som Länsstyrelsen pekat ut till oss, tyckte Torgny Lindau, kommunstyrelsens ordförande.

- Vill också ta tillfället i akt att tacka Perstorps tjänstemannaorganisation för mycket bra arrangemang kring Perstorps deltagande i Skånestafetten. Nu har vi lämnat över ansvaret för stafettpinnen till resterande kommuner.

Bildspel från Perstorps sträcka:


Vid ceremonin intill Herrevadskloster (klostret är privatägt så obehöriga äga ej tillträde) överlämnade Torgny Lindau (PF), kommunstyrelsens ordförande i Perstorp stafettpinnen till kommundirektör Thomas Rikse och kommunstyrelsens ordförande Hans-Bertil Sinclair (M). Från Klippan närvarade även tjänstemän verksamma inom fritid, kommunikation och teknik. Perstorp överlämnade också en gåva till Klippans kommun i form en Hinzaväska, en skärbräda med virrvarmönster och en flagga med kommunvapnet på.

- Att cykla är ett mycket trevligt sätt att ta sig fram på. Man upplever saker man inte gjort annars. Jag har till exempel aldrig cyklat till eller genom Skäralid men det ska jag nu, berättde NNN, kommundirektör i Klippans kommun som tillsammans med fyra kommunkollegor ansvarar för Klippans sträcka i Skånestafetten.

- Vi ska upp på Söderåsen där Bjuv möter oss. Blir en utmaning tillade kommundirektören.


Totala sträckan för Klippan till slutmålet Hallabäckens dalgång är cirka 17 kilometer.

Läs också:

Kartbild Skånestafetten

Karta över Skåne med kommunernas etapper. Klicka på bilden för att komma till en mer detaljerad karta

Fakta: Skånestafetten
Den 26 mars inleddelandshövding Anneli Hulthén Skånestafetten med att cykla till ett naturreservat i Malmö stad. Stafettpinnen ( i form av en cykelpump) togs emot av Malmö stad som sedan tog vidare stafettpinnen till ett reservat i nästa kommun. På det sättet går stafetten hela Skåne runt, från mars till september. Perstorp tog emot stafettpinnen av Örkelljunga den 5 juni vid Mulleskogen. Den 10 juni cyklade en delegation från Perstorp till Herrevadskloster för att lämna stafettpinnen vidare till Klippans kommun.

Senast uppdaterad: