Perstorps kommunvapen
Om du behöver komma in kontakt med oss så hittar du all information här

MENY

Få mer information om vår självservice & blanketter

Digitala tjänster
& Blanketter

Här kan du lämna din dina synpunkter eller felanmäla

Synpunkter
& Felanmälan

Få hjälp med att få igång vår funktion för att lyssna på webben

Lyssna

Om du behöver komma i kontakt med oss hittar du all information här

Kontakta oss

Till Perstorps startsida

Projektgrupp som utvecklar Familjen Helsingborg på besök

Fyll i beskrivning av bilden

Inom Familjen Helsingborg finns ett traineeprogram där deltagarna jobbar med ett gemensamt projekt som syftar till att utveckla Familjen Helsingborg. På fredagen den 25 maj var gruppen på besök i Perstorp.


Den aktuella gruppen, nio personer från sju av Familjens Helsingborgs elva kommuner kallasTraineegrupp 12, arbetar med ett projekt som ska möta framtidens kompetensbehov genom att aktivt vara uppsökande i rekryteringsprocessen. Syftet med projektet är att rekryteringsprocessen moderniseras och förenklas. Regelbundet besöker de Familjens Helsingborgs kommuner för att på plats få information och "känna kommunen på pulsen".

Under besöket i Perstorp gavs de en inblick i kommunens utmaningar och pågående verksamhet. Bland annat berördes barnfattigdom samt kommunens placeringar i skol- och näringslivsrankingar. Dessutom fick deltagarna information om projekt Didec vilket syftar till att höja livskvalitén hos individer med en demenssjukdom och förbättra utbudet av innovativa produkter och tjänster för demensvård.

- Det är bra att vi får visa upp oss för framtida arbetskraft. Inom traineegruppen finns många kompetenser vi är intresserade av, säger kommundirektör Ulf Bengtsson och tillägger:

- I likhet med andra kommuner har vi ibland svårt att rekrytera personal trots att löneläget ligger bra till.

Traineerna själva uppskattade besöket i Skånes minsta kommun:

- Vi har fått en ärlig bild och här finns en stor öppenhet. En utmaning vi kan se i framtiden är de kommande generationsväxlingen när det gäller anställda, säger Caroline Lewander och Danielle Gustavsson.

Mer information om Familjen Helsingborgs traineeprogram finns här

Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Traineebesök från Familjen Helsingborg

Senast uppdaterad: