Perstorps kommunvapen
Om du behöver komma in kontakt med oss så hittar du all information här

MENY

Få mer information om vår självservice & blanketter

Självservice & Blanketter

Här kan du lämna din dina synpunkter eller felanmäla

Synpunkter & Felanmälan

Få hjälp med att få igång vår funktion för att lyssna på webben

Lyssna

Om du behöver komma i kontakt med oss hittar du all information här

Kontakta oss

Till Perstorps startsida

Räddningschef Hylander avtackad efter 45 års tjänst

Måndag 31 maj gör räddningschef Leif Hylander sin allra sista arbetsdag som anställd i Perstorps kommun. På fredagen den 28 maj avtackades han på ett coronasäkert sätt i vagnhallen på räddningstjänsten där gäster under hela dagen kom efter ett förbestämt schema.

Avtackning Leif Hylander

Räddningschef Leif Hylander avtackades på fredagen den 28 maj efter 45 års tjänstgöring. Avtackningen genomfördes coronasäkert i vagnhallen på Räddningstjänsten.

1976 var året då Leif Hylander gjorde entré inom brandkåren/räddningstjänsten i Perstorp. Det var då han anställdes som deltidsbrandman. Under de 45 år som passerat har han varit med om att utveckla verksamheten och skapa det goda rykte som räddningstjänsten i Perstorp har tack vare sin kompetens inom flera områden - inte minst när det gäller kemolyckor.

Nu 45 år senare väljer Leif att gå i pension. 31 maj gör han sin sista arbetsdag.

- Förordnandet (Leif Staffansson är tillförordnad räddningschef) börjar den 1 juni och enligt lag måste det finnas en räddningschef i tjänst därför är min sista dag den 31 maj, berättar Leif Hylander som på fredagen den 28 maj avtackades via såväl fysiska besök (bokning av plats krävdes) och digitalt.

Avtackningen ägde rum i vagnhallen där dukade bord placerats ut med avstånd. Efter ett förbestämt schema kom gäster och lämnade gåvor och fick sig en bit mat, tårta och kaffe. Och så gavs det tid att samtala och utbyta anekdoter.


- Jag vill från politikens sida tacka dig för det otroliga arbete du gjort för Perstorp, sa kommunalråd Torgny Lindau som tillsammans med kommundirektör Ulf Bengtsson lämnade över blomma och present från Perstorps kommun.

- Det är respekt att arbete så många år inom samma område men nu är det dags för dig att växla ner och ta hand om dig. Vi tackar dig för ditt stora engagemang för Perstorp, sa Ulf Bengtsson.

Susanne Burström, säkerhetssamordnare i Perstorp och kollega med Leif de senaste 25 åren tog också chansen att hylla Leif för hans arbete. Dessutom visade hon tre fotografier:

- Leif har haft det här intresset i många år. Det började långt tidigare än när han blev anställd som deltidsbrandman 1976. Här är ett foto från hans första insats i Sösdala tillsammans med brand-Olle Olsson någon gång på 1960-talet. Nästa bild är från när han anställdes vid industribrandkåren vid Perstorps AB 1979 och den sista är från 1997. Leif har alltid jobbat för Perstorps bästa och den utveckling som stationen haft med att bli en av landets kemenheter och nu det senaste att också vara en gasenhet är lite pricken över i:et.


- Nu får vi se till att förvalta och förädla det som du varit med och byggt upp, tillade hon också.


När Leif själv får plocka fram något särskilt minne från sina år så nämner han sammanslagningen mellan kommunen och industribrandkåren som blev ett faktum den 17 december 1999.

- Samgåendet blev riktigt bra och det har varit kul att vara med om utvecklingen. Att ta fram någon särskild händelse är svårt. Har varit med om så många både positiv och tragiska saker så det är inte helt lätt att välja.

Bland de många gåvor som överlämnades till Leif måste särskilt en specialdesignad rollator nämnas. Rollatorn hade av kollegorna på räddningstjänsten utrustats med slang, brandsläckare, rakelutrustning, högtalare och naturligtvis blåljus!
I korgen låg presenter från kollegor i Perstorps kommun och framtill satt en skylt med texten "65 + 3001, FIP" vilket betyder åldern, 65 plus medan 3001 är Leifs nummer kopplat till stationen. Bokstäverna FIP står för "Första insats pensionär".

- Den där kommer göra sig bra på hemmet en gång i tiden, skrattade Leif.

Noterbart från avtackningen: Det är inte bara utvalda idrottsprofiler som får sin tröja hissad i taket, Leif Hylander har fått sin jacka hissad på väggen i vagnhallen!

Senast uppdaterad: