Perstorps kommunvapen
Om du behöver komma in kontakt med oss så hittar du all information här

MENY

Få mer information om vår självservice & blanketter

Digitala tjänster
& Blanketter

Här kan du lämna din dina synpunkter eller felanmäla

Synpunkter
& Felanmälan

Få hjälp med att få igång vår funktion för att lyssna på webben

Lyssna

Om du behöver komma i kontakt med oss hittar du all information här

Kontakta oss

Till Perstorps startsida

Räddningschef Hylander inbjuden till middag på Stockholms slott

Leif Hylander, räddningschef i Perstorps kommun är inbjuden till slottet i Stockholm på middag.

Tre personer från Skåne har bjudits in till Sverigemiddagen på Stockholms slott på fredag. En av dem är Leif Hylander, räddningschef i Perstorp.
- Riktigt kul och överraskande. Inte minst för att bli uppskattad får det man gjort och fortfarande gör, säger han.


Övriga två inbjuda är Andreas ”Granen” Granqvist, fotbollsspelare i Helsingborgs IF och svenska landslaget samt Stefan Sinteus, polisområdeschef i Malmö

Genom Sverigemiddagen vill Kungafamiljen uppmärksamma personer som gjort betydande insatser i länen. Landshövdingen i varje län föreslår en lista på personer, hovet gör sedan ett urval och skickar ut inbjudningar. Cirka 170 personer deltar.

Årets Sverigemiddag är den sjunde i ordningen och äger rum på fredag 20 september klockan 19. Andreas Granqvist, Leif Hylander och Stefan Sinteus bjuds in med sina fruar.

- Blev förvånad när frun (Yvonne) kom en dag med posten där det låg ett brev som det stod ”Kungliga hovstaten och slottet Stockholm” på. Brevet innehåll inbjudan till Sverigemiddagen på slottet. Det ska bli jättekul att komma dit. Och vem vet, kanske vi får kungen till bordet för det är sagt att någon av hovet sitter med vid något av de många runda bord man sitter vid i Vita Havet.

Tidigare i veckan var Leif och Yvonne tillsammans med övriga inbjudan skåningar på en sittning med landshövding Anneli Hulthén där information om fredagens middag gav.

- Det är lite allmänna regler med bland annat tider. Dessutom tar kungaparet med familj emot och hälsar enskilt på var och en.

I motiveringen om Leif Hylander står det: ”Leif har en lång bakgrund inom räddningstjänsten och anses vara en av Sveriges främsta kemexperter inom räddningstjänsten med erfarenhet av flera 100 olyckor med kemikalier och farlig gods i hela landet. Han har också varit med och planerat några EU- och NATO-övningar mot bland annat terrorism. Räddningstjänsten i Perstorp utsågs till Sveriges näst snabbaste räddningstjänst i år. När bränderna rasade utanför Hästveda i södra Sverige i april i år hade Leif rollen som informationsbefäl för räddningstjänsten och var ofta den som uttalade sig i media”.

- Verkligen roligt att bli uppmärksammad. Men man ska komma ihåg att jag inte gjort något ensam utan tillsammans med alla fantastiska medarbetare. De har en stor del i detta.

Se bilder och text från Sverigemiddagen 2018 här Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Senast uppdaterad: