Perstorps kommunvapen
Om du behöver komma in kontakt med oss så hittar du all information här

MENY

Få mer information om vår självservice & blanketter

Digitala tjänster
& Blanketter

Här kan du lämna din dina synpunkter eller felanmäla

Synpunkter
& Felanmälan

Få hjälp med att få igång vår funktion för att lyssna på webben

Lyssna

Om du behöver komma i kontakt med oss hittar du all information här

Kontakta oss

Till Perstorps startsida

Sista smycket på plats i Centrumhuset

Fastigheten Poppeln 13 som bland annat inrymmer kommunkontor och kundtjänst har som bekant genomgått en totalrenovering. Verksamheter i markplan är igång för fullt.
Men något har saknats i huset, och det i form av den pampiga armaturen som hängt i från taket (pyramiden) i trapphuset. Nu är den tillbaka renoverad och putsad.

Bildcollage från montering av renoverad lampa  i Centrumhuset.

Den pampiga lampan som hängt i fastigheten Poppeln sedan 1965 är åter på plats efter att ha putsats och renoverats.

På onsdagen monterades den på plats och hissades upp i taken igen av Prenad som med hjälp av elever på Tegelbruksskolan i Klippan renoverat lampan som hängt i fastigheten sedan 1965.

- Eleverna har lagt cirka en veckas arbete med att putsa. Det har gått åt många tandborstar, berättar Prenad som själva fixat med elen.

- Sista smycket är på plats vilket är riktigt roligt. Vi plockade ner lampan i samband med renoveringsarbetet. På grund av de nya hisschaktet har lampans placering flyttas något och hänger numera mitt över trappan till plan två, förklarar Micael Ljungberg, projektchef på Perstorps Bostäder.

Lampan, vars ursprung är okänt, har som nämnts hängt i fastigheten sedan 1965. Den består av totalt 45 lampor (LED-lampor ersätter de tidigare glödlamporna) och glaskupor. Materialet är mässing och någon kopparlegering.

- Lite kuriosa i sammanhanget är att i utrymmet där lampan hänger låg tidigare en restaurang som hette Blå Poppeln vilket knöt an till fastighetens namn som är Poppeln, berättar Micael Ljungberg.

Se fler bilder i bildspelet:

Senast uppdaterad: