Perstorps kommunvapen
Om du behöver komma in kontakt med oss så hittar du all information här

MENY

Få mer information om vår självservice & blanketter

Självservice & Blanketter

Här kan du lämna din dina synpunkter eller felanmäla

Synpunkter & Felanmälan

Få hjälp med att få igång vår funktion för att lyssna på webben

Lyssna

Om du behöver komma i kontakt med oss hittar du all information här

Kontakta oss

Till Perstorps startsida

SMHI: Orange vädervarning för vind i kombination med snöfall

Vädret är vanskligt just nu - SMHI har utfärdat en Orange varning med anledning av vind i kombination med snöfall från den 1 december klockan 08:00 till den 2 december klockan 08:00.

SMHI har utfärdat en orange vädervarning för vind i kombination med snöfall från den 1 december klockan 08:00 till den 2 december klockan 08:00. Varningen grundar sig på prognoser och har stor osäkerhet så följ väderutvecklingen lokalt via SMHI:s webbplats som nås genom att klicka på bilden

Enligt SMHI är det ett långvarigt och kraftigt snöfall i kombination med vind som väntas något som kan ge upphov till stora störningar i trafiken samt elavbrott.

SMHI skriver i sin prognos:

Ett lågtryck som passerar över södra Sverige under onsdags- och torsdagsdygnet drar in snöfall västerifrån över stora delar av Götaland. I samband med lågtryckspassagen tilltar även vinden. Det blir som blåsigast under onsdag eftermiddag och kväll, nordostlig vind 6-9 m/s. Snöfallet väntas bli kraftigt i delar södra Götaland och här väntas 20-25 cm snö falla under perioden, lokalt kan dock dryga 30 cm komma. Snöfallet avtar under torsdag morgon och då avtar även vinden. Längs kusterna förväntas regninslag.
Lågtryckets exakta utveckling är svårbedömd. Små ändringar i lågtryckets bana påverkar både vindens styrka och var de största snömängderna hamnar.

Hur kan vädret påverka vardagen?

  • Mycket begränsad framkomlighet på vägar, särskilt i öppna landskap, som till exempel inte hunnit snöröjas eller på grund av trafikolyckor.
  • Förseningar inom buss-, tåg- och flygtrafiken samt inställda avgångar.
  • Sannolikt elbortfall i områden med luftburna elledningar, vilket även påverkar mobila nät för telekommunikationer.

Orange varning gäller stora delar av Skåne län, Blekinge län, Kronobergs län, och Kalmar län, samt södra Hallands län.

Senast uppdaterad: