Perstorps kommunvapen
Om du behöver komma in kontakt med oss så hittar du all information här

MENY

Få mer information om vår självservice & blanketter

Självservice & Blanketter

Här kan du lämna din dina synpunkter eller felanmäla

Synpunkter & Felanmälan

Få hjälp med att få igång vår funktion för att lyssna på webben

Lyssna

Om du behöver komma i kontakt med oss hittar du all information här

Kontakta oss

Till Perstorps startsida

Ta chansen att bli deltidsbrandman

Räddningstjänsten önskar fler blir räddningsman i beredskap

Vill du ha ett meningsfullt extrajobb där du räddar liv? Ta i så fall chansen att bli deltidsbrandman eller som det numera kallas: Räddningsman i beredskap (RiB)

Myndigheten för samhällsskydd och beredskap (MSB) genomför nu en rikstäckande kampanj i samarbete med SKL, Sobona och fackförbunden BRF, Kommunal och Vision. Kampanjen syftar till att öka kunskapen och intresset för yrket både hos allmänheten och hos arbetsgivare. Räddningstjänsten i Perstorp är i behov av att bli fler i personalstyrkan så tveka inte att söka eller höra av dig om du är intresserad.

- Vi behöver ett par, tre stycken personer till som kan gå in i någon av våra grupper så snart som möjligt, säger räddningschef Leif Hylander och tillägger:

- Vi är ingen vanlig räddningstjänst då vi hanterar många olika ärenden plus att vi är en av sex nationella resurser i olyckor mot farliga ämnen. Nyligen var vi till exempel i Trelleborgs hamn och genomförde en insats på en av färjorna där ett farligt ämne läckte ut från en av lastbilarna ombord.

Som deltidsbrandman eller räddningspersonal i beredskap (RiB) har du jourberedskap var tredje vecka. Det är inte räddningstjänsten som är din huvudsakliga arbetsgivare. Vid ett larm måste du omedelbart bege dig till brandstationen och du behöver därför bo/jobba i närheten av stationen. Det krävs också att du deltar i våra regelbundna övningar.

För att arbeta som räddningspersonal hos Räddningstjänsten i Perstorp krävs bland annat att du:

  • bor i Perstorp
  • har god kondition
  • klarar höga höjder
  • inte lider av klaustrofobi
  • är stresstålig
  • är fullt frisk
  • har B-körkort
  • är simkunnig

Ytterligare krav är att du klarar av ett fystest samt att du blir godkänd vid en läkarundersökning. Om du blir godkänd och anställd får du genomgå utbildning under fem veckor ”Grundkurs i räddningsinsats”, som anordnas av MSB

Läs mer på www.perstorp.se/blideltidsbrandman Länk till annan webbplats. eller blideltidsbrandman.nu Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Välkommen med din ansökan!

 

Senast uppdaterad: