Perstorps kommunvapen
Om du behöver komma in kontakt med oss så hittar du all information här

MENY

Få mer information om vår självservice & blanketter

Digitala tjänster
& Blanketter

Här kan du lämna din dina synpunkter eller felanmäla

Synpunkter
& Felanmälan

Få hjälp med att få igång vår funktion för att lyssna på webben

Lyssna

Om du behöver komma i kontakt med oss hittar du all information här

Kontakta oss

Till Perstorps startsida

”Underbart” - Ugglehallen invigd

Fyll i beskrivning av bilden

”Underbart”, sjöng Kalle Moraeus på den officiella invigningen.
Underbart är verkligen rätt ord i sammanhanget för nya idrottshallen Ugglehallen är helt enkelt underbar.

Bygget av nya idrottshallen som är sammanbyggd med Ugglebadet tog lite mer än ett år. Det första spadtaget togs måndagen den 12 juni 2017. Kommunens investering i projektet är 40 miljoner kronor

Ugglehallen, som även inkluderar en B-hall, är mer än bara en idrottshall, den är även tänkt att användas som evenemangsarena för bland annat konserter, konferenser (finns två konferensrum som kan göras om till ett) och föreläsningar. 22 november arrangerar till exempel arbetsenheten i Perstorp en konferens för kollegor inom Familjen Helsingborg i lokalen. Framöver ska även en storbildsskärm möjliggöra livesändningar från större idrotts- och kulturevenemang.
- Det är med fantastiskt stor glädje vi inviger Ugglehallen. Det är den största satsningen i kommunen sedan 1950-talet, sa kommunalråd Torgny Lindau (PF) bland annat i sitt invigningstal.

Han avlöstes på scen av kultur- och fritidsnämndens ordförande Anette Lantz (M). Symboliskt fick hon ta en nyckeltag till dörrarna i anläggningen.
- Grattis Perstorp! Nu ska vi fylla hallen med innehåll. Den är till för alla, sa hon bland annat.

Invigningen lockade storpublik till hallen. Alla tillgängliga platser var uppbokade. Läktaren, helt i trä med stoppade stolar i blå nyanser rymmer 300 sittplatser. På parketten hade ytterligare stolar placerats på särskilda mattor som skyddar idrottshallsgolvet. Många i publiken var såklart nyfikna på hallens utseende och innehåll men såklart lockade även kvällens huvudnummer Kalle Moraéus. Själva invigningen inleddes dock med en spektakulär lasershow till musik med dunkande bas. Under tiden även uppvisning av spelare från PBIK.

Kalle och hans trio trivdes på scen och levererade anekdoter och musikaliska pärlor som ”Calle Schewens vals”, ”Benny the Cat”, ”Beatrice” och ”Underbart”.

- Vi kommer gärna tillbaka till Perstorp och den här fantastiskt fina lokalen igen. Är faktiskt ett stort fan av Skåne. Inte minst för matens skull, sa Moraéus och rev ner applåder och skratt.

Ugglehallen är 44x24 meter stor och bildar tillsammans med Ugglebadet navet i ett sammanhängande idrottsområde med fotbollsplaner, motionsspår och ett nytt utegym. Entreprenör för projektet har Leeman Entreprenad från Ängelholm varit.

- Ugglehallen är helt klart en av Skånes finaste, sa VD Magnus Leeman i sitt invigningsanförande.

Så är det. Och den hallen ligger i Perstorp!

Se invigningen på kommunens Facebooksida Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Senast uppdaterad: