Perstorps kommunvapen
Om du behöver komma in kontakt med oss så hittar du all information här

MENY

Få mer information om vår självservice & blanketter

Självservice & Blanketter

Här kan du lämna din dina synpunkter eller felanmäla

Synpunkter & Felanmälan

Få hjälp med att få igång vår funktion för att lyssna på webben

Lyssna

Om du behöver komma i kontakt med oss hittar du all information här

Kontakta oss

Till Perstorps startsida

Företagarkväll med samarbete i fokus

Företagarkväll på Arbetsmarknadsenheten i Perstorp 4 december

Arbetsmarknadsenheten bjöd på tisdagskvällen in till Företagarkväll i sina lokaler på Torggatan.

Tio företagare hade anammat inbjudan och fick bland annat lyssna till kommunens arbete med näringslivsfrågor och hur Arbetsmarknadsenheten (AME) arbetar med den lokala arbetsmarknaden. De närvarande fick bland annat veta att AME jobbar med att ge arbetslösa basala kunskaper för att kunna bli anställningsbara. Det berättades även om pågående projekt och samverkan med Arbetsförmedlingen och socialtjänst.

- Tanken med kvällen var förutom informationen även att vi ska få ett ansikte på varandra och utbyta olika tankar och idéer om framtiden, sa Peter Lindow på Arbetsmarknadsenheten.

- Vi vill också lyssna av företagens behov så att vi kan anpassa vår verksamhet så det blir en länk mellan lokala behov och lokal arbetskraft. Vi har som ambition att arbetslösa i Perstorp ska bli anställningsbara i Perstorp plus att AME ska vara en mötesplats både för företag och arbetslösa. Vi är bara ett samtal bort, berättade Peter Lindow.

Under kvällen gavs även information från kommundirektör Ulf Bengtsson om kommunens arbete mot näringslivet i syfte att förbättra relationer och kontakter.

-Mycket krut ska läggas på att höja anseendet i kommunen och då gäller det att ha bra samarbete med näringslivet, sa han.

Kommunstyrelsens ordförande Torgny Lindau (PF) var också på plats:

- Vi ser stor potential i den här verksamheten och det viktigaste för oss är att veta vad ni tycker. Vi ska ha en väg in i kontakten med oss.

Dessutom berättade studie- och yrkesvägledare Ida Lilja bland annat om hennes arbete på AME med ungdomar 16-20 år, Prao och skolans arbete

- Det är jätteviktigt för eleverna att komma ut och se vilka olika yrken det finns, sa hon.

Företagarkvällen innehöll även samtal och diskussioner om framtida idéer och samarbeten.
Precis som arrangörerna tänkte sig.

Senast uppdaterad:

Till toppen