Perstorps kommunvapen
Om du behöver komma in kontakt med oss så hittar du all information här

MENY

Få mer information om vår självservice & blanketter

Självservice & Blanketter

Här kan du lämna din dina synpunkter eller felanmäla

Synpunkter & Felanmälan

Få hjälp med att få igång vår funktion för att lyssna på webben

Lyssna

Om du behöver komma i kontakt med oss hittar du all information här

Kontakta oss

Till Perstorps startsida

Kommunen söker ny teknisk chef

Perstorps kommun söker teknisk chef. Sista ansökningsdag 8 mars 2019

Vi söker nu en engagerad Teknisk Chef

Perstorps kommun ligger centralt i norra Skåne och omsluts av en underbar natur som är så påtaglig att Du femhundra meter från stationen befinner Dig i skogsbrynet vid en vacker sjö. Ändå är omvärlden inte långt borta. Du når Malmöregionen på en dryg timme med bil eller tåg, Göteborg på drygt två timmar. Helsingborg och Helsingör ligger inom 40 minuter. Kommunen har snart 7 500 invånare och ca 550 anställda.

 

Service – Engagemang – Bemötande

Tre ledord som sammanfattar de värderingar som ligger till grund för mötena med de vi är till för - invånarna i Perstorp. Ledorden är grunden i både kommunens övergripande vision och det målarbete som just nu genomförs.

En tidigare sammanhållen samhällsbyggnadsförvaltning i Perstorps kommun genomgår för närvarande en omorganisation. Den tidigare förvaltningen bestående av ett byggnadskontor och ett tekniskt kontor med en samhällsbyggnadschef som förvaltningschef, delas nu upp i tre delar: en plan- och byggnadsförvaltning, en teknisk förvaltning samt en intern serviceavdelning. Den tekniska förvaltningen kommer framöver att ha ansvar för kommunens investeringsprojekt inom teknisk sektor, samt områdena gata/park, VA och fastighetsförvaltning. Gällande de båda sistnämnda utreds förutsättningarna till interkommunal samverkan (VA) samt samordnad fastighetsförvaltning inom kommunkoncernen.

Ditt uppdrag som Teknisk chef innebär bland annt att bygga upp den nya förvaltningen och leda det strategiska och operativa arbetet i organisationen. Du ingår i olika typer av strategiska grupperingar i och utom organisationen. Du är föredragande i kommunstyrelsens tekniska utskott, där ärenden bereds inför beslut i Kommunstyrelse/-fullmäktige. Den tekniska chefen rapporterar till kommundirektören och ingår i dennes ledningsgrupp.

Skulle beslut tas om samverkan avseende VA och fastighetsförvaltning, förändras rollen för tekniska chefen i dessa delar från driftansvar till kontaktperson/controllerfunktion.

Vi söker dig som vill axla rollen som ledare och arbetsgivarföreträdare och som kan få medarbetarnas förtroende att leda dem i uppdraget. Du har förmåga att inspirera och skapa en kultur där vilja, arbetsglädje och olikheter integreras på ett värdeskapande sätt. Du är en god representant för kommunen och dess ledning.

Vi söker dig som är trygg i din ledarroll, har lösningsfokus och förmåga att samspela med andra aktörer för att lyckas. Du har förmåga att delegera, följa upp och skapa tillit i organisationen. Du har därmed en utvecklad förmåga att förflytta dig mellan operativ och strategisk nivå.

Du har adekvat utbildning på högskolenivå eller annan kompetens som bedöms likvärdig.
Du har flerårig erfarenhet av chefs- och ledarskap inom teknisk sektor samt dokumenterad fackmässig kompetens inom teknisk förvaltning, VA och fastighetsförvaltning. Du har erfarenhet av att utveckla strategiska processer inom ansvarsområdet kombinerat med modern teknik och modernt arbetssätt och förmåga att hantera och koordinera komplexa frågeställningar.

Din personliga lämplighet är av stor betydelse. Du är driven, utåtriktad och prestigelös. Du kommer att ha stora kontaktytor och har stort intresse för människor samt förmåga att skapa och bibehålla förtroendefulla relationer. För att lyckas med uppgiften att bygga upp och utveckla verksamheten behöver du vara uthållig, utmanande, strukturerad samt ha hög integritet. Vidare är du lyhörd och har en god kommunikativ förmåga.

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Tillträde: Efter överenskommelse.

Eftersom kommunen strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka välkomnar vi sökande med olika bakgrund.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss all kontakt från bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Perstorps Kommun samarbetar med rekryteringsföretaget Recruitment International AB Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. i denna rekrytering.

Vill Du veta mer är Du välkommen att kontakta Rekryteringskonsult Håkan Thuresson, 073-7763658 eller Kommundirektör Ulf Bengtsson, 0435-39311.

De fackliga företrädarna når Du genom att ringa kommunens växel, 0435-390 00.

Din ansökan vill vi ha senast 2019-03-08 till post@recruitment.se

Välkommen!

 

Senast uppdaterad: