Perstorps kommunvapen
Om du behöver komma in kontakt med oss så hittar du all information här

MENY

Få mer information om vår självservice & blanketter

Självservice & Blanketter

Här kan du lämna din dina synpunkter eller felanmäla

Synpunkter & Felanmälan

Få hjälp med att få igång vår funktion för att lyssna på webben

Lyssna

Om du behöver komma i kontakt med oss hittar du all information här

Kontakta oss

Till Perstorps startsida

Perstorps kommun klättrar i näringslivsranking

Viljan att arbeta mot ett än bättre företagsklimat finns och Perstorps kommun är på väg, om än bara i uppstarten. Varje år presenterar Svenskt Näringsliv en ranking av företagsklimat i Sveriges 290 kommuner. Syftet är att visa var i landet det är bäst att start och driva företag.
Perstorp har klättrat från plats 160 till plats 142.

Bildcollage med skärmklipp från Näringslivsranking med resultat för Perstorps kommun

Resultatet i 2023 års ranking av företagsklimatet visar att Perstorps kommun klättrar 18 platser till plats 142. Klicka på bilden för att komma direkt till Svenskt Näringslivs webbplats där alla siffror och information finns.

Förbättringen på 18 platser är ett litet steg, men alla steg framåt är i rätt riktning.
Noterbart från undersökningen är att bland annat kommunala tjänstemäns attityder till företagande ökat liksom kommunpolitikers attityder till företagande. Förbättringspotential kan vi bland annat se i kommunens service och bemötande i handläggning av företagsärende samt kommunens upphandling och påverkan av brottslighet och otrygghet.

- Det ger kommunen en bekräftelse på att vi är på rätt väg. Vi är oerhört glada och stolta över våra verksamheter i kommunen som möter våra kunder (företagarna) i sitt arbete och bidrar till utvecklingen i sina verksamheter, säger näringslivschef Annika Nilsson och tillägger:

- Vi arbetar nära företagen och det finns en tydlig vilja i den politiska organisationen att näringslivet är viktigt och prioriterat i alla kommunens verksamheter. Idag firar vi med våra fantastiska kollegor och imorgon fortsätter vi vår resan mot ett ännu bättre företagsklimat!

- Årets resultat är en fortsatt bekräftelse på att vårt fokus på näringslivsarbete ger resultat. Resultatet i rankingen är numera väsentligt jämnare sedan vi målmedvetet började arbeta med frågan, säger Ronny Nilsson, kommunstyrelsens ordförande.

Fakta:
Rankingen innehåller totalt 18 faktorer som viktas olika tungt. 2023 års ranking bygger till två tredjedelar på en enkätundersökning till företagen som genomfördes under första kvartalet 2023 och ytterligare en tredjedel statistik från SCB och UC.

De tre bästa kommunerna i årets ranking blev: Vårgårda (1) , Danderyd (2), Solna (3).

Senast uppdaterad: