Perstorps kommunvapen
Om du behöver komma in kontakt med oss så hittar du all information här

MENY

Få mer information om vår självservice & blanketter

Digitala tjänster
& Blanketter

Här kan du lämna din dina synpunkter eller felanmäla

Synpunkter
& Felanmälan

Få hjälp med att få igång vår funktion för att lyssna på webben

Lyssna

Om du behöver komma i kontakt med oss hittar du all information här

Kontakta oss

Till Perstorps startsida

Välbesökt företagarfrukost med panelsamtal om tillväxt och utveckling

Årets sista företagarfrukost, kallad Perstorp Live, lockade ett 70-tal deltagare till Centrumhuset för att nätverka och lyssna på paneldiskussion med inbjudna gäster.

Bildcollage från arrangemang Perstorps Live (företagarfrukost) sessionssalen Centrumhuset Perstorp kommun. Personer ses mingla på bilder plus att de ses sittande i stolar och lyssna på samtal.

Årets sista företagarfrukost var välbesökt. Gästande företagare nätverkade och minglade tillsammans med politiker och tjänstemän.

Temat för träffen var tillväxt och utveckling, expandering, etablering och utmaningar och möjligheter. Perstorpprofilen Håcan Nilsson agerade moderator. Näringslivschef Annika Nilsson kunde räkna in ett 70-tal deltagare och lovade på stående fot att:

- Vi fortsätter med företagsträffarna även 2024. Det blir nya teman och gäster men först avslutar vi 2023 med ett lunchwebbinarium den 13 december med fokus på kostnadsfri kompetensutveckling för företagen i Perstorp.

Projektet finansieras av Leader PH och Europeiska jordbruksfonden för landsbygdsutveckling och pågår under hela 2024.

- Genom ett samarbetet med Coompanion Skåne och IUC Syd - industriellt utvecklingscentrum satsar Perstorps kommun på kompetensutvecklingsinsatser, såväl digitala som fysiska, som vänder sig till företag inom alla branscher, informerade Annika.

Moderator Håcan introducerade företagarfrukostens gäster en efter en och försåg dem sedan med frågor. Gäster var Ronny Nilsson (kommunstyrelsens ordförande), Michael Cronqvist, (Site Manager, Perstorp Speciality Chemicals), Daniel Högstedt (kontorschef Sparbanken Göinge), Anders Björk (General manager, ESAB Perstorp) och Annika Nilsson (näringslivschef).

- Vi försöker rekrytera lokalt, inom en radie på cirka fem mil, svarade Anders Björk bland annat på frågan om hur personal rekryteras till ESAB.

- Tycker dessutom att Perstorp har ett oförtjänt dåligt rykte. Här är mycket fint och vi har bara positivt att säga om till exempel skola, barnomsorg och föringsliv, sa Anders också som för övrigt firar tjugo år som Perstorpsbo.

- Vi är ute och söker personal till vårt nya kontor här i Perstorp. Det ska bli riktigt spännande att öppna här. Vi är en bank som bankerna var förr, sa Daniel Högstedt apropå det faktum att Sparbanken Göinge öppnar fullservicekontor framåt sommaren.

- Vi tycker samarbetet med kommunen fungerar mycket bra. Inte minst när det till exempel gäller ansökningar om tillstånd och kontakt med Länsstyrelsen, sa Michael Cronqvist.

- Det är vår ambition att det ska vara enkelt att vara företagare i Perstorp. Det är därför vi bland annat gör företagsbesök och har de här träffarna för att fånga upp företagarnas synpunkter, sa Annika Nilsson.

Delta på webbinariet (via Teams) den 13 december genom att klicka in på länken nedan:

Senast uppdaterad: