Till Perstorps startsida
Få mer information om vår självservice & blanketter

Självservice & Blanketter

Här kan du lämna din dina synpunkter eller felanmäla

Synpunkter & Felanmälan

Få hjälp med att få igång vår funktion för att lyssna på webben

Lyssna

Om du behöver komma i kontakt med oss hittar du all information här

Kontakta oss

40 sommarpraktikplatser tilldelade

Fyll i beskrivning av bilden

Perstorps kommun har nu meddelat besked till samtliga som sökt sommarpraktik. Totalt sökte 84 personer de 40 platserna. 

19 av ansökningarna var inte kvalificerade på grund av fel ålder eller mantalsskriven i annan kommun. 25 av ansökningarna har placerats på reservlistan i fall någon tackar nej.

Kommunen erbjuder personer skrivna i Perstorp och födda år 2000 eller år 2001 sommarpraktik inom följande områden: vård, park, storkök och lokalvård.
Praktikperioden är fyra veckor och arbetstiden är sex timmar per dag måndag till fredag. Två perioder erbjuds: veckorna 24-27 eller veckorna 28-31.

Ersättningen är 69 kronor i timmen, inklusive semesterersättning.

Årets kandidater till sommarpraktiken har lottats fram.

Samtliga sökande har fått besked om de fått sommarpraktik. Några har fått positivt besked och kallas till ett informationsmöte den 10 maj klockan 13 på Kommunhuset.

Viktigt att tänka på är att den som vill behålla sin plats ska bekräfta det med ett "ja tack" via mejl till monika.nilsson@perstorp.se senast den 30 april. Vill man inte ha sin plats gäller samma sak: skicka ett mejl till samma adress men med lydelsen "nej tack". Ett uteblivet svar räknas som ett nej varför platsen då istället går vidare till dem på reservlistan.

Viktigt att notera är att även den som är intresserad av att behålla sin reservplats ska bekräfta intresse genom att mejla "ja tack till reservplats" till monika.nilsson@perstorp.se senast den 30 april. Finns inte intresset gäller ett mejl med "nej tack". Uteblivet svar räknas som ett nej och platsen går vidare till andra reserver.

Kontaktpersoner:
Arbetsmarknadskonsulent Monika Nilsson, 0435-39136
Studie & Yrkesvägledare Merim Popara, 0435-39260

Senast uppdaterad: