Till Perstorps startsida
Få mer information om vår självservice & blanketter

Självservice & Blanketter

Här kan du lämna din dina synpunkter eller felanmäla

Synpunkter & Felanmälan

Få hjälp med att få igång vår funktion för att lyssna på webben

Lyssna

Om du behöver komma i kontakt med oss hittar du all information här

Kontakta oss

En praoelevs dagbok

Dagbok

Elever på Centralskolan har synts och kan ses ute på arbetsplatser runtom i kommunen. Det är Prao-tider.
Ramadan Nouman har varit på kommunens arbetsmarknadsenhet.
Här skriver han själv om sin tid som kommunaltjänsteman:

"Måndag var jag på kommunhuset och väntade på arbetsmarknadsenhetens chef Sahand Kousha. Vi gick till hans kontor på kommunhuset och han visade hur det såg ut.

Vi mötte upp en av arbetsmarknadsenhetens konsulter, Monika, och tillsammans gick vi på ett besök till vattenreningsverket här i Perstorp. Det var en spännande och lärorik upplevelse. Vi träffade trevlig personal som visade oss runt området och gav oss jättemycket information. Första området vi kom till vande sig vid stanken.

Tisdag träffade Sahand jag igen uppe på kommunhuset och vi åkte till Perstorop fjärrvärme. Vi satt på ett rum och lärde oss mycket om hur fjärrvärme fungerar. De pratade för oss i 2 timmar och vi fick bland annat veta hur de värmer upp vattnet och skickar det till husen och lägenheter.

Vi gick sedan med personalen som jobbar på fjärrvärmebolaget till ett rum där det finns maskiner som producerar värme. Där berättade de för oss hur det fungerar.

Onsdag träffade jag Sahand på hans kontor och vi fick besök från en kvinna som heter Sara som jobbar på Arbetsmarknadsenheten i Bjuvs kommun. De pratade om sitt arbete.

Torsdag var jag hela dagen på arbetsmarknadsenheten och jobbade med min uppgift som jag skulle göra och uppgiften var den här praoveckodagboken.

Fredag morgon började dagen med frukost plus ett så kallat APTmöte (betyder Arbetsplatsträff) som varade i cirka2 timmar. Sen besökte vi Jinert AB ett företag som hyr ut lyftkranar.

Under min prao vecka trivdes jag väldigt bra och jag lärde mig hur en kommun fungerar. Jag kan absolut tänka mig att jobba på Perstorps kommun i framtiden, gärna som arbetsmarknadschef".


Senast uppdaterad: