Till startsidan
Självservice & blanketter

Självservice & Blanketter

Synpunkter & felanmälan

Synpunkter & Felanmälan

Lyssna

Lyssna

Kontakta oss

Kontakta oss

Till Perstorps startsida

Journummer och öppettider
under julhelgen

God Jul önskar Perstorps Kommun

Julhelgen innebär att ordinarie öppettider i kommunhusets växel, socialreception och Kontaktcenter skiljer sig något från en vanlig vecka.
Nedan viktiga uppgifter om du vid behov söker hjälp och kontakt:

 • Julafton, Juldagen och Annandag Jul (måndag-onsdag, 24-26 december) är allt stängt. Torsdag och fredag, 27-28/12 har Kontaktcenter och växel öppet som vanligt igen. Socialreceptionen är öppen mellan klockan 10-12.

 

 • Under lördag, söndag och helgdagarna kan du vid akuta ärenden för fastighet och va-ärenden komma i kontakt med kommunens jourpersonal på telefon telefon: 0734-459128. (Obs! gäller endast efter kl. 16 vardagar samt lördag, söndag och helgdagar)

 • Socialjouren har telefonnummer: 042-10 68 69
  Socialjourens öppettider: Fredag - Lördag: klockan 17.00 - 02.00 Söndag -Torsdag: klockan 17.00 - 00.00

Ytterligare en stödfunktion för exempelvis barn och unga som upplever en tuff situation under till exempel jullovet är Brislänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster vars kuratorer lyssnar, stöttar och stärker barnen/de unga i att hantera sin situation. 

Bris har telefonnummer: 116 111

Via webbplatsen Bris.selänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster går det även att chatta och skicka e-post.

Tips från Bris till vuxna som ska fira jul i barns närhet:

 • Var en god förebild. Kanske går det till exempel att låta bli alkohol på julen.

 • Bygg en bra relation och en bra dialog med barn i din närhet. Då är det större chans att barnet berättar om något inte känns bra.

 • Reagera. När du ser att ett barn mår dåligt eller bli utsatt på något sätt, se till att du tar en stund med barnet och frågar hur hen mår. Stanna upp och visa att du lyssnar. Stå kvar, även om barnet berättar saker som känns jobbiga att höra på. Förmedla till barnet att du som vuxen kan hjälpa.

 • Skam- och skuldbelägg inte barnet. Många barn tar på sig stort ansvar för vuxnas beteende och lägger ofta skuld på sig själva. Därför är det viktigt att avlasta barnet i det.

 • Agera. Du som vuxen bör agera direkt om du ser att ett barn far illa. Det kan handla om att säga till andra vuxna som beter sig illa, eller att till exempel se till att ett barn får stöd från socialtjänsten om hen behöver skydd.

 • Sök stöd. Ibland kan det vara svårt att veta hur du som vuxen ska agera. Alla vuxna som känner oro för ett barn i sin närhet kan ringa Bris vuxentelefon och få råd och stöd.

 

PERSTORP.SE

PERSTORP.SE

PERSTORPS KOMMUN

Besöksadress

Hantverkaregatan 9D

284 31 Perstorp

Hitta hit


Organisationsnummer:

212000-0910

Kontakta kommunen

Perstorps Kommun

284 85 Perstorp


Telefon: 0435-390 00

Skicka e-post


Öppettider Kundtjänst

Måndag-torsdag: 10:00-12:00, 13:30-15:30

Fredagar: 10:00-12:00, 13:30-15:00


FÖLJ oss här

Facebook
Twitter
Instagram