Perstorps kommunvapen
Om du behöver komma in kontakt med oss så hittar du all information här

MENY

Få mer information om vår självservice & blanketter

Självservice & Blanketter

Här kan du lämna din dina synpunkter eller felanmäla

Synpunkter & Felanmälan

Få hjälp med att få igång vår funktion för att lyssna på webben

Lyssna

Om du behöver komma i kontakt med oss hittar du all information här

Kontakta oss

Till Perstorps startsida

Bris öppnar stödlinje på arabiska

Barnens rätt i samhället (Bris) erbjuder nu professionellt kuratorsstöd på arabiska till alla vuxna som har frågor om barn i sin närhet.

Bris öppnar stödlinje på arabiska


Till Bris Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. hör vuxna av sig dagligen med frågor om barn som mår dåligt, om hur man bäst kan stötta barn och hur man kan samtala om svåra frågor.

Sedan 1980 har Bris tillhandahållit stöd till barn som behöver prata med någon, men redan från starten 1971 har även stöd erbjudits till vuxna som haft frågor kring barn som far illa.

Nu utvecklas den befintliga telefonstödsverksamheten med att möta behovet hos vuxna som talar arabiska.

- Vuxna har alltid hört av sig till oss på Bris med frågor om hur de kan stötta barn. För oss är det självklart att Bris ska finnas tillgängliga för så många som möjligt och vi vet att det finns ett behov av stöd på olika språk. I Sverige finns en stor grupp invånare som pratar arabiska och vi är oerhört glada över att kunna möta fler i deras frågor kring barns situation och mående, säger Magnus Jägerskog, generalsekreterare Bris i ett pressmeddelande.

  • Öppettider under hösten: tisdag, onsdag och torsdag kl. 9-12.

Bris jobbar nu även på att kunna erbjuda barn möjlighet att boka in tider för att prata med en kurator på ett antal olika språk som exempelvis arabiska, persiska och spanska.

Senast uppdaterad: