Perstorps kommunvapen
Om du behöver komma in kontakt med oss så hittar du all information här

MENY

Få mer information om vår självservice & blanketter

Självservice & Blanketter

Här kan du lämna din dina synpunkter eller felanmäla

Synpunkter & Felanmälan

Få hjälp med att få igång vår funktion för att lyssna på webben

Lyssna

Om du behöver komma i kontakt med oss hittar du all information här

Kontakta oss

Till Perstorps startsida

Digitala projektet för omvårdnadspersonal igång

Fyll i beskrivning av bilden

Perstorps kommun har beviljats 700 000 kronor från den Europeiska Socialfonden till ett projekt (GoDig) med syfte att utbilda omvårdnadspersonal i att förstå digitala miljöer och teknikanvändning som del av omvårdnadsarbetet.
Nu är projektet i gång.

 

- Målet med projektet är att höja den digitala kompetensen hos vård- och omsorgspersonal, säger projektledare Christina Hansson och fortsätter:

- Vi har haft en inledande utbildning för undersköterskor, sjuksköterskor och sjukgymnast som ska fungera som teknikcoacher bland personalen. Utbildningen är pedagogisk och syftar till att lära ut hur man bästa kan hjälpa sina kollegor. Vi lär oss alla olika därför är sätta olika på hur man går till väga. Några uppskattar bilder, medan andra föredrar att få något berättat och visat.

Projektet är tvåårigt genomförs tillsammans med Osby och Östra Göinge kommuner. Totalt omfattar projektet 757 deltagare och budgeten är 6 360 278 kronor.

Totalt beviljat stöd från Europeiska socialfonden är 4 209 617 kronor.Mer information på Europeiska socialfondens webbplats Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.


Europeiska socialfonden logga

Senast uppdaterad: