Perstorps kommunvapen
Om du behöver komma in kontakt med oss så hittar du all information här

MENY

Få mer information om vår självservice & blanketter

Digitala tjänster
& Blanketter

Här kan du lämna din dina synpunkter eller felanmäla

Synpunkter
& Felanmälan

Få hjälp med att få igång vår funktion för att lyssna på webben

Lyssna

Om du behöver komma i kontakt med oss hittar du all information här

Kontakta oss

Till Perstorps startsida

Fältverksamheten en viktig pelare i Mobila Teamets arbete

Mobila Teamet är igång med sin gruppverksamhet och har idag tre aktiva grupper: Två kill- och en tjejgrupp. Grupperna riktas till ungdomar på högstadiet och gymnasiet.

Mobila Teamet Collage

Rickard Hollén och Ingemar Gullström samordnar Mobila Teamets verksamhet som utgår från lokalen på Tjäderstigen.

Under sportlovet, sommarlovet och höstlovet har Mobila Teamet haft skollovsjobb där 13-15-åringar erbjuds möjlighet att få en första kontakt med arbetslivet. Under skollovsjobb gör ungdomarna enkla arbetsuppgifter som skräpplockning och får efter arbetet ett presentkort. Skollovsjobben har dessutom rapporterats i SVT.

- Under 2022 har uppemot 100 ungdomar utfört skollovsjobb. Vi är glada och nöjda att så många ungdomar vill arbeta i vår kommun, berättar Ingemar Gullström som tillsammans med Rickard Hollén ser till att samordna Mobila Teamets verksamhet.

- Fältverksamheten är en stor del av vårt arbete. Där arbetar vi uppsökande och förebyggande. Vi har varit ute runt om i Perstorp hela 98 helgpass även under påsk, midsommar och jul. Fältverksamheten är en viktig pelare i vårt arbete där vi träffar och samtalar med många ungdomar.

Skolan är också en viktig plattform för Mobila Teamet att verka i. Samarbetet med skolan är nära och det genomförs även så kallad skol-fält.

Mobila Teamet utgår från sin lokal på Tjäderstigen.

- Vi vill passa på att rikta ett extra tack till Perstorpsbostäder som bidrar med lokalen och för all hjälp med material till skollovsjobb. Likaså vill vi tacka Teknik- och serviceförvaltningen som underlättar vårt arbete kring skollovsjobb.

Senast uppdaterad: