Perstorps kommunvapen
Om du behöver komma in kontakt med oss så hittar du all information här

MENY

Få mer information om vår självservice & blanketter

Digitala tjänster
& Blanketter

Här kan du lämna din dina synpunkter eller felanmäla

Synpunkter
& Felanmälan

Få hjälp med att få igång vår funktion för att lyssna på webben

Lyssna

Om du behöver komma i kontakt med oss hittar du all information här

Kontakta oss

Till Perstorps startsida

Fler familjehem söks - kampanj med information
pågår inom Familjen Helsingborg

Just nu pågår en familjehemskampanj inom Familjen Helsingborg där kommunerna tillsammans önskar hitta fler familjehem.

Skärmklipp från webbplats Familjen Helsingborg information om pågående familjehemskampanj i kommunerna inom Familjen Helsingborg. Dessutom en bild med en flicka i vit klänning och lockigt hår samt en bild md en vuxen mans hand och ett barns hand i varandra.

En familjehemskampanj i kommunerna inom Familjen Helsingborg pågår med syfte att hitta fler familjehem. Klicka på bilden för att komma direkt till Familjen Helsingborgs webbplats där all information finns.

Det finns många barn som av olika skäl inte kan bo hos sina biologiska föräldrar. Barn som lever i en otrygg vardag och saknar en vuxen att luta sig mot.

Därför söks nu fler familjehem – hem som kan erbjuda trygghet, stabilitet och kärlek till ett barn eller en tonåring, för några månader eller under hela uppväxten.

Det viktigaste är att du/ni har tid och möjlighet att engagera dig i barnets uppväxt, skolgång och sociala liv samt förmågan att ge det stöd och den kärlek som krävs. För att rätt barn ska komma till rätt familj görs alltid en noggrann matchning där barnets speciella behov vägs mot möjligheter och önskemål som sökande familj har.

Barnen som placeras i familjehem är mellan 0 och 18 år, och anledningarna varierar. En del har biologiska föräldrar som lider av sjukdom och/eller missbruk, och många lever i en vardag som präglas av våld, bråk och bristande omsorg.

Senast uppdaterad: