Perstorps kommunvapen
Om du behöver komma in kontakt med oss så hittar du all information här

MENY

Få mer information om vår självservice & blanketter

Självservice & Blanketter

Här kan du lämna din dina synpunkter eller felanmäla

Synpunkter & Felanmälan

Få hjälp med att få igång vår funktion för att lyssna på webben

Lyssna

Om du behöver komma i kontakt med oss hittar du all information här

Kontakta oss

Till Perstorps startsida

Ny statistik: Väntetetider rejält kortade till plats på särskilt boende

Genrebild på person på äldreboende

Nya siffror för året visar att Perstorps kommun kortat väntetiderna rejält för äldre i Perstorp som vill ha plats på särskilt boende.
- Vi ser en ständig förbättring och jobbar vidare. Vi ska ner i väntetid ännu mer, säger socialchef Anneli Börjesdotter.

Den som önskade särskilt boende i Perstorp 2017 fick i genomsnitt vänta, från ansökan till inflyttningsdatum, i 295 dagar. Då var det längst i hela landet. Anledning till den långa väntetiden var två ärenden (som hanterats) som gick till Inspektionen för vård- och omsorg.

Årets siffror från kommun- och landstingsdatabasen Kolada Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. visar något helt annat. Hela 210 dagars förbättring: Nu gäller 85 dagar.

- Vi har förbättrat rutiner kring hur handläggning kan skyndas på. Bland annat har vår MAS (medicinskt ansvarig sjuksköterska) ett uppdrag där. Dessutom tittar vi på processen i samband med in- och utflyttning, säger socialchef Anneli Börjesdotter.

Den kraftiga förbättringen till trots så ligger Perstorp fortfarande över riksgenomsnittet på 52 dagar.

- Det tar fortfarande för lång tid hos oss. Men vi ser en ständig förbättring och ska ner i väntetid ännu mer. Vi är är inte nöjda än och fortsätter analysera och jobba vidare.

Noterbart är att motsvarande siffra för år 2016 var 121 dagar så den aktuella noteringen på 85 dagar är den bästa de senaste åren. För 2015 finns inget värde noterat i Kolada Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

 

Statistik från kommun- och landstingsdatabasen Kolada

Senast uppdaterad:

Till toppen