Perstorps kommunvapen
Om du behöver komma in kontakt med oss så hittar du all information här

MENY

Få mer information om vår självservice & blanketter

Självservice & Blanketter

Här kan du lämna din dina synpunkter eller felanmäla

Synpunkter & Felanmälan

Få hjälp med att få igång vår funktion för att lyssna på webben

Lyssna

Om du behöver komma i kontakt med oss hittar du all information här

Kontakta oss

Till Perstorps startsida

Perstorp kan bli Årets Innovativa Kommun 2019

Perstorp är en av kommunerna som kan bli Årets Innovativa kommun 2019

Perstorp är en av kommunerna som kan bli Årets Innovativa kommun 2019. Priset delas ut på den nationella välfärdskonferensen ”Future & Welfare” för kommunala beslutsfattare på Malmö Live den 7-8 mars 2019.

Juryn som utser Årets innovativa kommun 2019 valt ut Perstorp som en av kandidaterna.
- Det här innebär en jätteboozt för oss i arbetet, säger socialchef Annelie Börjesdotter.

Priset går till den kommun som utmärkt sig med innovativa satsningar inom teknik, administration, demokrati, arbetssätt, metodik, ledarskap eller annat som är av stor betydelse för verksamheten och framtiden. Priset delas ut på den nationella välfärdskonferensen ”Future & Welfare” för kommunala beslutsfattare på Malmö Live den 7-8 mars 2019.

Det som ligger till grund för Perstorps framgång så här långt är det pågående projekt DIDEC (Digital Innovation för Dementia Care) som syftar till att höja livskvalitén hos individer med en demenssjukdom. DIDEC har även som mål att förbättra utbudet av innovativa produkter och tjänster för demensvård.

- Projektet har kommit igång bra. Vi jobbar utifrån medarbetarplanet tillsammans med företag som produktutvecklar och tillverkar. Vi har med oss tänket att tekniken ska formas efter behoven vilket nu har resulterat i att tre företag valts ut som ska placera sina produkter på testbädd Österbo. Produkterna kan göra skillnad så det ska verkligen bli intressant att följa utvecklingen. Anhöriga som vi har talat med är mycket positiva, säger socialchef Annelie Börjesdotter som både gläds åt nomineringen och utfallet hittills för projekt DIDEC:

- Det här innebär en jätteboozt för oss, säger hon.

Utvecklingsstrateg Frida Beijer Brondén håller med:

- Det är hur kul som helst att vi blivit nominerade till priset. Det är mycket och hårt arbete som ligger bakom och att det uppmärksammas är väldigt betydelsefullt för alla inblandade.

På konferensen i Malmö i mars talar bland annat Sveriges tidigare statsminister Göran Persson, Nicolai Wadström, vd Bootstrap Labs, Silicon Valley, USA, Jenny Carenco, vd Prosper Social Impact och Bo Rothstein, professor, Göteborgs Universitet.

Förutom Perstorp är även Lund, Järfälla, Göteborgs Stad, Södertälje, Sotenäs, Norrtälje, Trelleborg, Värnamo, Linköping, Grästorp, Höör, Borås Stad och Norrköping nominerade till priset ”Årets Innovativa Kommun. I juryn som utser en slutlig vinnare ingår bland andra Klas Danerlöv, Samordnare, Sveriges Kommuner och Landsting (SKL) och Ole Bech Lykkebo, Analyschef, Center for Offentlig Innovation (COI).


Perstorp planerar vara på plats med politiker, tjänstemän och inblandade parter i projekt DIDEC.


Senast uppdaterad: