Perstorps kommunvapen
Om du behöver komma in kontakt med oss så hittar du all information här

MENY

Få mer information om vår självservice & blanketter

Självservice & Blanketter

Här kan du lämna din dina synpunkter eller felanmäla

Synpunkter & Felanmälan

Få hjälp med att få igång vår funktion för att lyssna på webben

Lyssna

Om du behöver komma i kontakt med oss hittar du all information här

Kontakta oss

Till Perstorps startsida

Välkommen träffa representanter från anhörigstöd under nationella anhörigveckan

Vecka 40 arrangeras den nationella anhörigveckan.
I Perstorp berättar anhörigstöd mer om sin verksamhet vid ICA där de står på tisdag eftermiddag och fredag förmiddag.

Susanne Hagelkvist är anhörigkonsulent i Perstorps kommun. Hon står v id en dörr med en affisch som det står anhörig på.

Vecka 40 är det nationell anhörigvecka då finns chansen att träffa representanter från anhörigstöd i Perstorps kommun. Anhörigkonsulent Susanne Hagelkvist (bilden) och demenssamordnare Madeleine Roth är på plats vid ICA för att berätta mer om vad anhörigstödet kan erbjuda

Perstorps kommun erbjuder anhörigstöd för att underlätta för dig som vårdar eller stödjer en familjemedlem, god vän, granne, långtidssjuk eller någon som har en funktionsvariation. Stödet syftar till att förebygga ohälsa hos dig som anhörig, samt att bidra till en upplevelse av ökad livskvalitet.

- Ibland drabbar livet en och hjärtat vill mer än vad hjärnan och kroppen orkar med. Man vill göra sitta allra bästa för sin anhöriga men det kan bli på bekostnad av den egna hälsan. Därför finns vi som en möjlighet och hjälp. Vi kan till exempel vara lotsen vidare, säger anhörigkonsulent Susanne Hagelkvist.

Anhörigstödet bygger på frivillighet och personalen som arbetar där har tystnadsplikt och någon dokumentation görs inte.

- Det är så olika vad personerna som söker sig till oss önskar. Det kan vara avlastning eller avlösning sådant som söks via biståndshandläggare eller så är det ”bara” att man behöver någon att prata med och kanske dela sina upplevelser sig med. Vi erbjuder till exempel enskilt anhörigsamtal och samtalsgrupper.

Häromveckan samlades enhetschefer, personal och socialnämndens ledamöter i Kulturhuset för att lyssna till föreläsaren Martina Takter som pratade om anhörigperspektiv. Föreläsningen var startskottet för kommunens kommande anhörigarbete.

-   Vi planerar att införa anhörigombud, ordna anhörigträffar och anhörigråd. Viktigt att tänka på är att göra allt tillsammans och lyssna in behovet hos anhöriga. Vi är till för dem.

Under Anhörigveckan finns anhörigkonsulent och demenssamordnare på plats vid två tillfällen vid ICA för att berätta mer om vad anhörigstödet kan erbjuda:

  • Tisdag 3 oktober: Eftermiddag
  • Fredag 6 oktober: Förmiddag

Kontakt:
Anhörigkonsulent kan nås på telefon 0435-392 39 måndag-fredag eller e-post: anhorigkonsulent@perstorp.se.
Besöksadressen är Postgatan 2 (Ybbåsen)

Senast uppdaterad: