Perstorps kommunvapen
Om du behöver komma in kontakt med oss så hittar du all information här

MENY

Få mer information om vår självservice & blanketter

Digitala tjänster
& Blanketter

Här kan du lämna din dina synpunkter eller felanmäla

Synpunkter
& Felanmälan

Få hjälp med att få igång vår funktion för att lyssna på webben

Lyssna

Om du behöver komma i kontakt med oss hittar du all information här

Kontakta oss

Till Perstorps startsida

 Du är här:

Fritidschecken

Fritidschecken

Fritidschecken gäller för barn och ungdomar i årskurs F-9 boendes i Perstorps kommun

Kultur- och fritidsnämnden har infört en kommunal Fritidscheck för barn- och ungdomar i årskurs F-9 boendes i Perstorps kommun.
Fritidschecken ersätter därmed badkortet men i stället kan barn- och ungdomarna själva välja vilken aktivitet de vill använda checken till.

Vad är fritidschecken?

Fritidschecken delas ut på respektive skola till samtliga barn och unga i årskurs F till 9 som är folkbokförda i Perstorps kommun.
Med ett värde på 250 kronor, ges fler barn och unga möjligheten att utöva kultur-, idrotts- eller annan fritidsverksamhet.

Idén om en fritidscheck att använda på valfri förening syftar till att stödja föreningslivet samt främja valfrihet, aktivitet och hälsa.

Barnen/ungdomarna kan använda Fritidschecken vid ett tillfälle hos de föreningar som anmäler sig till Kultur- och fritidsförvaltningen.

Checken är värd 250 kronor och gäller som betalning eller delbetalning för till exempel en terminsavgift, en aktivitet, ett årskort eller till ett inträde.

Checken är giltig till och med den 31 oktober 2024 och kan användas för kostnader som rör hela år 2024.

Deltagande föreninge anmäler sig till kommunens Kultur- och fritidsförvaltning. När föreningen har anmält sig läggs föreningen till i en lista här på kommunens webbplats (se nedan).

Så fungerar det:

När det är dags att betala medlemsavgiften lämnar ungdomen Fritidschecken till sin ledare eller annan ansvarig föreningsperson, föreningen drar av Fritidscheckens värde på 250 kronor från ungdomens medlemsavgift.

Därefter samlar föreningen ihop de inkomna Fritidscheckarna och skickar/lämnar dessa till kommunen. Kommunen betalar i sin tur ut den sammanlagda summan (antalet Fritidscheckar x 250 kronor) till föreningen.

 

 

Perstorp Bälinge IK

BK Frigg

BS Friska Viljor

Sportfiskeföreningen Carpio

Ugglebadet

Kulturskolan

Biblioteket

KK Karpen

Senast uppdaterad: