Perstorps kommunvapen
Om du behöver komma in kontakt med oss så hittar du all information här

MENY

Få mer information om vår självservice & blanketter

Självservice & Blanketter

Här kan du lämna din dina synpunkter eller felanmäla

Synpunkter & Felanmälan

Få hjälp med att få igång vår funktion för att lyssna på webben

Lyssna

Om du behöver komma i kontakt med oss hittar du all information här

Kontakta oss

Till Perstorps startsida

Bra med besökare till Turistbyrån och Plastens Hus

Turistbyrån med Plastens Hus utmed väg 21 är väl värt ett besök.
Inte bara för den som är på genomresa och vill ha tips om Perstorp utan även för den som bor i kommunen.
- Vi svarar på frågor, lämnar ut kartor/broschyrer och guidar, berättar Helena Riekki som tillsammans med Rosie Lindqvist ser till att besökarna får bästa möjliga service och bemötande.

Plastens Hus, Turistbyrån ligger på Hässleholmsvägen 6. Helena Riekki jobbar där tillsammans med Rosie Lindqvist

På Turistbyrån får besökare tips och svar på frågor. Helena Riekki och kollegan Rosie Lindqvist är på plats varje helgfri vardag mellan klockan 10-14 redo att hjälpa till. Kanske rentav med en guidning på Plastens Hus, Nordens enda plastmuseum.

Coronapandemin har av förklarliga själv även satt sina spår i verksamheten vid Turistbyrån/Plastens hus. Antalet besökare hittills i år kan inte jämföras med samma period förra året då förutsättningarna är helt annorlunda. I normala fall brukar det komma flera bussresor och stanna till men i pandemins spår har mer än 50 sådana besök ställts in.

- Trots det tycker jag ändå att det är ett bra flöde med besökare. Per fredag den 10 juli har vi räknat in 168 stycken bara i juli. Till Plastens Hus är samma siffra 83, berättar Helena Riekki.

Hon och kollegan Rosie benämner sig själva som allt-i-allon. De svara på frågor, ger rekommendationer, tar betalt för entré/souvenirer, sköter bokföring, ordnar med evenemang och guidar i utställningen. Plastens Hus Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. är Nordens enda platsmuseum och visar det faktum att den första plasten i Sverige tillverkades just i Perstorp. Många välkända plastprodukter har genom åren kommit från företagen i Perstorp. 

- Det är roligt att hjälpa till. Vi får frågor om bland annat cykelkartor, fiskekort, var man kan äta och var det finns campingmöjligheter (Bälingesjön och Sjöängen vid Ugglebadet). Vidare undras det till exempel om hur man hittar till minnestenen över Skånska Glasbruket plus att man också gärna vill veta mer om Artur Lundkvistgården i Hagstad.

Turistbyrån på Hässleholmsvägen 6 är öppen varje helgfri vardag mellan klockan 10-14.

Telefon: 0435-393 03

E-post:turist@perstorp.se

Senast uppdaterad: