Perstorps kommunvapen
Om du behöver komma in kontakt med oss så hittar du all information här

MENY

Få mer information om vår självservice & blanketter

Självservice & Blanketter

Här kan du lämna din dina synpunkter eller felanmäla

Synpunkter & Felanmälan

Få hjälp med att få igång vår funktion för att lyssna på webben

Lyssna

Om du behöver komma i kontakt med oss hittar du all information här

Kontakta oss

Till Perstorps startsida

Dubbla Rampljusavsnitt med gårdsöverraskning och ljuvliga dofter på Sofiero

Rampljus, den webbsända programserien som produceras av Familjen Helsingborgs kommuner har ytterligare avsnitt klara. Den nionde delen bjuder på besök i Örkelljunga medan den tionde tar tittarna med till Helsingborg.

Rampljus avsnitt 9 och 10

Avsnitt 9 - Rampljus drar till skogs i Örkelljunga


Örkelljunga är inte bara de många sjöarnas kommun, det är också ett stopp för Rampljus som tar dig med till två av bygdens många sevärdheter.

1800-talsgården Ingeborrarp hamnar i händelsernas centrum när programledarparet Sasha Becker och Nils Dernevik svänger förbi i veckans Rampljus. Krögaren Kent Ekstrand, som nyligen tagit över gårdens värdshus, tillagar en fin bit lax till lunchen medan Örkelljungas egen musikalartist Hanna Sandin bjuder på ett smakprov. I konstserien Schibli möter samtalar Martin Schibli med Jenny Kalliokulju om hennes konstnärskap. Och så får vi en riktig överraskning på en gård djupt in i Långalts skogrika marker.

Avsnitt 9 kan ses i spelaren nedan


Avsnitt 10 - Rampljus sjunger in sommaren

Helsingborg är inte bara en pärla i centrum av Nordvästskånes långsträckta riviera. Helsingborg är också dofternas och smakernas stad. Välkommen till avsnitt 10 i den webbsända programserien Rampljus.

Vindstilla dagar kan du ibland känna ett tydligt stråk av nyrostat kaffe från anrika Zoégas som frestar med doften av Mollbergs blandning ända ut på gatan. Härliga dofter sprider sig också från stadens många restauranger, som från Barrica Mat & Vinbar på Kullagatan. Här gör programledarparet Sasha Becker och Nils Dernevik ett stopp för att prata vin med krögaren och sommelieren Emma Jönsson. Doftar ljuvligt gör det också på Sofiero just nu. Vi besöker den blomstrande slottsparken och slottet där Josef Frank-utställningen sätter extra piff på Sofiero-sommaren. Och så möter vi sopranen Susanna Evans Andersson från Kvidinge.

Avsnitt 10 kan ses i spelaren nedan

Rampljus är en webbsänd programserie som produceras av Familjen Helsingborgs kommuner och finansieras bland annat av Familjen Helsingborgs utvecklingsfond. Syftet är dels att stötta lokala kulturarbetare, dels att ge kommuninvånarna ett fullmatat lokalt kulturutbud även i kristid då många mindre och större kulturaktörer fått begränsa sin verksamhet.

Se tidigare avsnitt här Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Fakta/Familjen Helsingborg
Familjen Helsingborg Länk till annan webbplats. är ett samarbete mellan kommunerna Bjuv, Båstad, Helsingborg, Höganäs, Klippan, Landskrona, Perstorp, Svalöv, Åstorp, Ängelholm och Örkelljunga.

Senast uppdaterad: