Perstorps kommunvapen
Om du behöver komma in kontakt med oss så hittar du all information här

MENY

Få mer information om vår självservice & blanketter

Självservice & Blanketter

Här kan du lämna din dina synpunkter eller felanmäla

Synpunkter & Felanmälan

Få hjälp med att få igång vår funktion för att lyssna på webben

Lyssna

Om du behöver komma i kontakt med oss hittar du all information här

Kontakta oss

Till Perstorps startsida

Gratis påsklovsbad på Ugglebadet

Fyll i beskrivning av bilden

På Ugglebadet händer det alltid något. Antingen tränas det i Hälsoteket eller så motionssimmas det eller vattengymnastiseras. Dessutom byggs nya idrottshallen vägg i vägg. Och under påsklovet (tisdag och torsdag) erbjuds gratis bad för ungdomar upp till 16 år.

Badchef Arne Eliasson har sitt kontor alldeles vid entrén varifrån han dagligen ser och träffar besökare som passerar in och ut. Badet är populärt. Året runt.

Utomhusdelen med bassänger och vattenrutschkanor ligger i vintervila. Vattenrutschkanorna ska dock bytas med början i mars.

- Det blir två helt nya vattenrutschkanor av hög klass. Blir riktiga superbanor, säger Arne och tillägger:
- Slutbesiktning är planerad till första juni sedan blir det förhoppningsvis premiäråk under vecka 23.

På tal om bad är saker på gång när det gäller inomhusdelen. Under påsklovet erbjuds nämligen gratis bad för ungdomar upp till 16 år. Dock inte hela dagar och hela veckan utan det är tisdag och torsdag mellan klockan 10-13 som gäller.

- Då hoppas vi även kunna bjuda på en överraskning i bassängen. Förutsatt att leverans hinner komma i tid. Vi har lagt en beställning som blir spännande att kunna visa upp.

Mycket av arbetet på en badanläggning omgärdas av säkerhet. Är det inte rätt klorering av vattnet så krävs personal med sim-, livräddningskunskaper eller larmknappar/sirener på väggar i tak samt kameraövervakning . Allt detta finns redan på Ugglebadet.

- Vi är ett säkert bad där vi ständigt vidtar åtgärder för att ligga på hög nivå, säger Arne som också gläds åt att Hälsoteket nu öppnar klockan 08 på lördagar mot tidigare 11. Söndagar öppnar det också klockan 08 medan det öppnar redan klockan 06 på vardagar.

Som det skrevs i ingressen: På Ugglebadet händer alltid något. Inte minst väg i vägg där Ugglehallen tar form.

- Det går verkligen smidigt. Vi märker knappt av det. Det kommer bli ett stort lyft för hela området när hallen står färdig.

Trots att det händer mycket slår sig personalen inte till ro. Tvärtom. Verksamheten utvecklas ständigt.

- Ja, vi har flera nyheter på gång som vi tänkte presentera efter sommaren. Kan i alla fall nämna att det har något med vatten att göra, säger Arne hemlighetsfullt.

Senast uppdaterad: