Perstorps kommunvapen
Om du behöver komma in kontakt med oss så hittar du all information här

MENY

Få mer information om vår självservice & blanketter

Självservice & Blanketter

Här kan du lämna din dina synpunkter eller felanmäla

Synpunkter & Felanmälan

Få hjälp med att få igång vår funktion för att lyssna på webben

Lyssna

Om du behöver komma i kontakt med oss hittar du all information här

Kontakta oss

Till Perstorps startsida

Klart med nya vattenrutschbanor

Fyll i beskrivning av bilden

Notera: Färgerna på ritningen är ett förslag

Perstorps kommun har genomfört en projekttävling för nya vattenrutschbanor på Ugglebadet.
1 juni 2018 ska banorna, som kostar tre miljoner att installera, vara klara för premiäråk.

Det är en lite annorlunda form av upphandling som just avslutas. Tilldelningsbeslut har meddelats och om beslutet inte överklagas skrivs kontrakt med firman Sweden Hydro Sport AB Länk till annan webbplats. från Gävle som var det företag som vann projekttävlingen.
Om ingen överklagan inkommer skrivs kontrakt den 30 oktober och ett startmöte blir början på bygget som ska vara helt klart och slutbesiktat den 1 juni då det är tänkt att anläggningen ska premiäröppnas.

- Vi ville prova ett nytt grepp och gjorde som så att en jury på åtta personer (två elever, en kille och en tjej,från Centralskolan, en från kultur- och fritidsnämnden och fem anställda) fick diskutera, betygsätta och poängsätta de förslag som kommit in, berättar Laila Schüler, ansvarig för kommunens upphandling.

Det som föll juryn i smaken var förslaget att göra en bredare och rakare så kallade familjebana och en längre smalare med två "snurror". Dessutom flyttas start och mål. Framöver ska banorna istället starta något till höger om den nuvarande startplatsen och sluta mellan hopp- och 50 meters bassängen.

Skiss Rutschbanor


Kostnaden för den nya banorna är beräknad till tre miljoner kronor.

- Det är något över budget men den ekonomiska biten är under kontroll, säger Laila Schüler och tillägger:

- Priset inkluderar även en tilläggsoption i form av ett digitalt tidtagningssystem som bland annat registrerar snabbaste åktid, senaste åk och hastighet. Badchef Arne Eliasson tror mycket på de nya banorna och att de ska attrahera nya och fler besökare.

Satsningen på nya vattenrutschbanor är bara en i raden av många på Uggleområdet. Intill Uggledammen placeras exempelvis nya sittbänkar och belysning monteras. Dessutom har antalet ställplatser på campingen utökats och inne på Ugglebadet byggs hälsoteket om och ut. Utomhus pågår samtidigt byggnation av nya idrottshallen Ugglehallen med invigning i augusti 2018

- Och i investeringsplanen för 2019 ligger dessutom en konstgräsplan, säger Laila Schüler.

Senast uppdaterad: