Perstorps kommunvapen
Om du behöver komma in kontakt med oss så hittar du all information här

MENY

Få mer information om vår självservice & blanketter

Självservice & Blanketter

Här kan du lämna din dina synpunkter eller felanmäla

Synpunkter & Felanmälan

Få hjälp med att få igång vår funktion för att lyssna på webben

Lyssna

Om du behöver komma i kontakt med oss hittar du all information här

Kontakta oss

Till Perstorps startsida

Ny bassänglift
ett lyft för Ugglebadet

Ugglebadets tillgänglighetsgrad har höjts.
Och det tack vare en ny bassänglift och hjälpmedel som glidbräda och duschpallar.

Den nya bassängliften ersätter den gamla som ”gjort sitt”. Den nya är mobil, lättmanövrerad för personalen och kan användas såväl inomhus som utomhus. Storleken på liften möjliggör också tillträde till hela anläggningen.

- Liften klarar 136 kilo. Den är mycket bra och öppnar möjligheter. Extra bra är att den även klarar höga bassängkanter vilket förenklar bad utomhus, berättar badchef Arne Eliasson.

Bassängliften har köpts in i samarbete mellan kultur- och fritidsförvaltningen och handikapporganisationerna. Kostnaden landade på strax under hundra tusen kronor.

- Vi är verkligen glada över att liften är på plats. Tillgänglighetsgraden på badet har ökat markant, säger Linda Gottschalk, vice ordförande i kommunala tillgänglighetsrådet.

Förutom liften har även ytterligare hjälpmedel köpts in. Bland annat en glidbräda som underlättar förflyttning mellan sittplats och bassängliften. Lägg därtill även duschpallar med handtag och skohorn med långa skaft.

- Sedan tidigare finns även rollator och käppar att låna på badet så utbudet ur tillgänglighetssynpunkt är bra. Men det kan alltid bli bättre. Vi planerar för ytterligare inköp av användbara hjälpmedel, säger Linda Gottschalk.

Ny bassänglift Ugglebadet

Senast uppdaterad: