Perstorps kommunvapen
Om du behöver komma in kontakt med oss så hittar du all information här

MENY

Få mer information om vår självservice & blanketter

Digitala tjänster
& Blanketter

Här kan du lämna din dina synpunkter eller felanmäla

Synpunkter
& Felanmälan

Få hjälp med att få igång vår funktion för att lyssna på webben

Lyssna

Om du behöver komma i kontakt med oss hittar du all information här

Kontakta oss

Till Perstorps startsida

Obemannat bibliotek
nu även i Perstorp

Fyll i beskrivning av bilden

Nu erbjuder biblioteket möjligheten att besökare får tillgång till "bibblan" även när inte personal är på plats:
Obemannat bibliotek är öppet kvällar och helger till klockan 22.

Obemannat bibliotek är precis vad det låter som. Personal är inte på plats utan låntagare får, genom att använda sitt lånekort och en PIN-kod i en kortläsare vid entrén, tillgång till utbudet. Det innebär att användaren kan låna och återlämna media (utlån och återlämning görs i automat), läsa tidningar och använda datorer. Det går inte att göra utskrifter. Obemannat bibliotek är öppet måndag-fredag 18-22, lördag 13-22 och söndagar 10-22. Högtalarsystem varnar i god tid innan biblioteket stänger och larm kopplas på.

- För att få tillgång till biblioteket måste låntagarens konto aktiveras och låntagaren behöver underteckna ett avtal med godkännande av regler och att besöket registreras vid inpassering, berättar Mari Lööf på biblioteket.

Obemannat bibliotekt har testats med framgång under sommaren av ett antal personer och personal. Nu öppnar möjligheten upp för alla intresserade. Dock krävs att besökaren är över 18 år. Bibliotekskort med behörighet till obemannat bibliotek är personligt och får inte lånas ut. Medföljande vuxna uppmanas också skaffa eget bibliotekskort med behörighet. Barn i sällskap av vuxen får följa med.

- Det är himla bra med obemannat bibliotek, säger en låntagare som uppskattar servicen att kunna använda bibliotekets hela utbud även utanför ordinarie öppettider.

Vid eventuella skador på lokal, inventarier, utrustning och vid förlust av inventarier eller utrustning debiteras användaren kostnaden för reparation eller nyinköp.

- Varje besök registeras så det går att se vem som besökt lokalen, säger Mari Lööf och tillägger:

- Erfarenhet från andra kommuner med obemannade bibliotek säger att besökare hjälps åt att hålla ordning. Är det något som skulle inträffa berättar besökarna det för personalen. Och om reglerna inte följs riskerar låntagaren att bli avstängd.


Bemannade öppettider:
Måndag-fredag 10-18 (Tidningsrummet öppnar 8.30)
Lördag 10-13

Obemannade öppettider:
Måndag-fredag 18-22
Lördag 13-22
Söndag 10-22

Mer information fås av bibliotekets personal:

Telefon: 0435-392 30
E-post: bibliotek@perstorp

 

Kortläsare biblioteket

Vid entrén till biblioteket sitter en kortläsare. Låntagare som har fått sitt konto aktiverat får med PIN-kod tillgång till biblioteket utanför ordinarie öppettider.

Senast uppdaterad: