Perstorps kommunvapen
Om du behöver komma in kontakt med oss så hittar du all information här

MENY

Få mer information om vår självservice & blanketter

Självservice & Blanketter

Här kan du lämna din dina synpunkter eller felanmäla

Synpunkter & Felanmälan

Få hjälp med att få igång vår funktion för att lyssna på webben

Lyssna

Om du behöver komma i kontakt med oss hittar du all information här

Kontakta oss

Till Perstorps startsida

Perstorps Bostäder bjöd hyresgäster
och allmänhet på mobil spelning med Donnez

Varje år brukar det kommunala bostadsbolaget Perstorps Bostäder göra en aktivitet för och med sina hyresgäster.
Men upplägget 2020 blev annorlunda på grund av den pågående coronapandemin:
Istället för att hyresgästerna kom till aktiviteten kom aktiviteten till hyresgästerna i form av dansbandet Donnez som spelade från en mobil scen dragen av en traktor.

Perstorps Bostäder arrangerade speciell spelning för sina hyresgäster i form av Donnez som kom förbi på en scen dragen av en traktor.

Med start vid lunchtid på söndagen spelade sig Donnez Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. genom totalt 16 hållplatser (adresser där Perstorps Bostäder har fastigheter, till exempel Spårvägsgatan, Tjäderstigen, Torget och Hantverkaregatan. Dessutom besöktes Ybbåsen och Österbo). Cirka tio minuters spelning (tre-fyra låtar) per ställe avverkades. I cirka tre och en halv timme åkte bandet runt och spred glädje till både hyresgäster och övrig allmänhet. Att suget efter att få dansa är stort märktes lite här och där då par syntes ta en spontan svängom.

- Donnez är mina favoriter. Så kul att de spelar på gården alldeles där jag bor. Jag ska ta en bild och lägga ut på Facebook, sa en kvinna medan hon diggade.

Ett par på väg att ta plats vid en annan av spelningarna berättade att de kört från Malmö för att lyssna på Donnez.

- Vi älskar att vara ute och dansa. Och Donnez gillar vi särskilt mycket. Vi fastnade för dem när vi såg dem i dansbandskampen. Men nu när man inte kan vara iväg på dans och vi såg att Donnez skulle göra den här aktiviteten tyckte vi det var ett kul tillfälle att åka till Perstorp och lyssna live.

Donnez med Donald Laitila vid dragspelet gillade konceptet med "mobil spelning".

- Verkligen jätteroligt. Första gången vi gör något sådant här. Fungerar riktigt bra. Kul idé som Perstorps Bostäder lanserade för oss och som vi nappade på. Vi spelar varierande låtar med hög igenkänningsfaktor. Det ska gå att sjunga med så vi kör bland annat Hasse Andersson och Danne Stråhed men också lite eget material.

Från arrangerade Perstorps Bostäders sida var man mycket nöjd med utfallet av aktiviteten:

- Det är över förväntan faktiskt. Så kul att folk kom för att titta men också kul att det hörsammat vår vädjan att lyssna från sina egna balkonger. Man såg många stå och titta ut så vi känner att det trots allt blev en mycket lyckad dag för våra hyresgäster och andra med för den delen, säger Micael Ljungberg till vardags förvaltningsansvarig men just denna dag agerade han traktorförare.

Förutom Micael deltog även personal från Perstorps Bostäder som var behjälplig med att dirigera förbi trånga passager plus att köra det egna elverket så bandet fick ström till sin utrustning.

Se exempel i spelaren nedan hur det såg ut i Perstorp på söndagseftermiddagen:

Senast uppdaterad: