Perstorps kommunvapen
Om du behöver komma in kontakt med oss så hittar du all information här

MENY

Få mer information om vår självservice & blanketter

Självservice & Blanketter

Här kan du lämna din dina synpunkter eller felanmäla

Synpunkter & Felanmälan

Få hjälp med att få igång vår funktion för att lyssna på webben

Lyssna

Om du behöver komma i kontakt med oss hittar du all information här

Kontakta oss

Till Perstorps startsida

Premiär för bibliotekets sommar pop-up

Vid tre tillfällen i sommar lämnar biblioteket sina lokaler på Torggatan för att istället träffa folk där de rör sig. Premiären för "bibblans" så kallade sommar-pop-up ägde rum i strålande sol på Ugglebadet.

Bibliotekets första sommar pop-up. Ugglebadet

Vid tre tillfällen i sommar besöker bibliotekets personal tre platser i kommunen med sitt pop-up bibliotek. Premiären ägde rum på Ugglebadet där personalen bland annat pratade läsning och delade ut sommarlovspåsar.

På plats pratade personalen böcker och läsning samtidigt som de delade ut ut sommarlovspåsar till barn.
Planen var att också ha böcker med sig för utlåning men på grund att bibliotekssystemet ligger nere sedan i mitten av förra veckan stannade det vid en tanke.

- Vi tyckte inte det var lönt att ta böcker med oss då det ändå inte går att låna ut dem just nu. Men på våra återstående pop-uper tar vi böcker med tips på sommarläsning för alla åldrar med oss, berättade bibliotekarie Mari Löf.

Tanken med att komma ut och besöka olika platser är framförallt för att visa att bibliotekets verksamhet håller öppet och vad som finns att erbjuda. Framförallt är det den yngre målgruppen som biblioteket vill återknyta kontakten med.

- Under pandemin har vi knappt haft några barn eller ungdomar som kommit in till oss. Det är i och för sig förståeligt på grund av råd och rekommendationer så därför vill vi nu ut och berätta att vi finns.

På Ugglebadet var det flera yngre besökare som kom och hämtade sommarlovspåsar.
Påsarna (begränsat antal, hämtas på biblioteket)är indelade i två ålderskategorier 0-5 år och 6 år och äldre och innehåller pyssel och aktiviteter på tema läsa, skriva och rita (släpps 19 juli).

Nästa gång bibliotekets personal dyker upp och "pop-uppar" är den 21 juli på Bälingebadet. Tredje och sista tillfället för sommaren är den 12 augusti vid lekplatsen Norra Lyckan Parken (Tjäderstigen).

Senast uppdaterad: