Perstorps kommunvapen
Om du behöver komma in kontakt med oss så hittar du all information här

MENY

Få mer information om vår självservice & blanketter

Digitala tjänster
& Blanketter

Här kan du lämna din dina synpunkter eller felanmäla

Synpunkter
& Felanmälan

Få hjälp med att få igång vår funktion för att lyssna på webben

Lyssna

Om du behöver komma i kontakt med oss hittar du all information här

Kontakta oss

Till Perstorps startsida

Röda korset och Perstorps Bostäder i samarbete – ny mötesplats invigs

Möten mellan männsikor resulterar ofta i något gott. Till exempel mynnade samtalet mellan Perstorps Bostäder och Röda Korset ut i ett samarbete som gagnar Perstorps invånare.
23 maj öppnas dörren till Röda Korsets nya mötesplats på Fasanvägen 1.

Bildcollage med tre bilder där den första och största är en affisch med information om Röda Korsets invigning avny mötesplats på Fasanvägen 1. De övriga två bilderna visar en man och en kvinna som håller i en  Röda korset skylt utanför lokalen och framför en välkomst roll upp. Kvinnan har sjal på huvudet. Mannen är gråhårig.

23 maj invigs Röda Korsets nya mötesplats på Fasanvägen 1. Shahnaz Ismail och Sven-Erik Sjöstrand från Röda Korset hälsar besökare välkomna till lokalen.

Sedan Perstorps Bostäder tog över fastigheterna i området Jägaren på Tjäderstigen/Fasanvägen har ambitionen varit att höja standard och trygghetskänslan. Balkonger och tvättstugor har till exempel rustats upp plus att inpassering via de yttre entrédörrarna gjort säkrare med tagsystem.

Dessutom har verksamhetslokaler i markplan fyllts på. Mobila Teamet utgår till exempel från sin lokal i området där det också finns en frisör och numera även en mötesplats i Röda korsets regi som invigs 23 maj klockan 15:00.

- Vi är glada över samarbetet med Perstorps Bostäder som innebär att vi kan använda den här lokalen på cirka 60 kvadratmeter, säger Sven-Erik Sjöstrand, ordförande i Perstorps Rödakors krets.

Lokalen som möblerats med möbler från det tidigare Brukshotellet, har adressen Fasanvägen 1 och har ett gavelfönster ut mot Fasanvägen. Själva entrén och ytterligare två fönster vetter mot grönytan med flaggstången mitt emot ingången till Centralskolans idrottshall.

- Tanken med lokalen är att det ska vara en mötesplats. Vi ska inte ha någon försäljning likt Kupan på Köpmangatan utan den verksamheten är kvar där, berättar Sven-Erik Sjöstrand.

- Vi ska vara en bro mellan allmänhet och aktörer. Erbjuda möjligheten att komma förbi på en fika, samtala och få rådgivning, kompletterar Shanaz Ismail som arbetar för Röda Korset på deltid.

- Jag är projektledare på Röda Korset plus att jag även jobbar på biblioteket som assistent. Det är bra att kunna vara delaktig i båda då jag träffar mycket folk och kan lyssna in vad det är folk pratar om, berättar hon.

Planen är att lokalen ska användas till bland annat kvinnogrupper, utbildning i hjärt-lungräddning, krisberedskap samt vara en länk i området.

Senast uppdaterad: